Ιταλία: Έφοδος σε εργαστήριο με «μαϊμού» Πικάσο και Ρέμπραντ – Κατασχέθηκαν 71 πίνακες
Το κύκλωμα κατασκεύαζε απομιμήσεις και τις πωλούσε ως αυθεντικά έργα - Πώς έφτασαν οι αρχές στην Ιταλία στα ίχνη τους
Οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία ανακάλυψαν ένα εργαστήριο ζωγραφικής στη Ρώμη, όπου κατασκευαζόταν απομιμήσεις έργων διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Ρέμπραντ, πριν πωληθούν στο διαδίκτυο.
Οι αρχές έκαναν έφοδο σε ένα σπίτι σε μια συνοικία στα βόρεια της πόλης. Η μονάδα πλαστογραφίας της υπηρεσίας τέχνης στην Ιταλία συμμετείχε στις έρευνες και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει «σημαντικά στοιχεία» που υποδηλώνουν ότι ένας συντηρητής έργων τέχνης βρισκόταν στο κέντρο της απάτης.
Η αστυνομία κατέσχεσε 71 πίνακες, μερικούς ολοκληρωμένους και άλλους μισοτελειωμένους, που βρέθηκαν μέσα στο μικρό εργαστήριο μαζί με μια πληθώρα υλικών ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων σωληναρίων χρωμάτων, πινέλων, στένσιλ και καμβάδων διαφόρων μεγεθών, καθώς και καταλόγων τέχνης που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να πουλήσουν τα έργα. Είχαν επίσης πλαστογραφήσει πιστοποιητικά γνησιότητας για κάποιους πίνακες, δήλωσε η αστυνομία.
Πριν από λίγους μήνες, η αστυνομία στην Ιταλία εξάρθρωσε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πλαστογραφίας, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι παρήγαγε αντίγραφα έργων καλλιτεχνών όπως ο Μπάνκσι, ο Πικάσο, ο Άντυ Γουόρχολ και ο Γκουστάβ Κλιμτ
Η έρευνα ξεκίνησε αφού η αστυνομία παρακολούθησε ιστοσελίδες πωλήσεων και έπεσε πάνω σε εκατοντάδες πίνακες αμφιβόλου γνησιότητας που έφεραν τις υπογραφές ζωγράφων που δραστηριοποιήθηκαν τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η αστυνομία στην Ιταλία
Άλλοι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα πλαστογραφήθηκαν είναι ο Mario Puccini, ο Giacomo Balla και η Βελγίδα ζωγράφος Anna De Weert. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό διήρκησε η παράνομη επιχείρηση και τα ποσά που κατάφεραν να αποκομίσουν οι δράστες.
Πριν από λίγους μήνες, η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πλαστογραφίας, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι παρήγαγε αντίγραφα έργων καλλιτεχνών όπως ο Μπάνκσι, ο Πικάσο, ο Άντυ Γουόρχολ και ο Γκουστάβ Κλιμτ.
Οι 38 ύποπτοι φέρονται να είχαν συνάψει συμφωνίες με διάφορους ιταλικούς οίκους δημοπρασιών για την πώληση των πλαστών έργων και μάλιστα οργάνωσαν δύο εκθέσεις Μπάνκσι με δημοσιευμένο κατάλογο σε διάσημες τοποθεσίες στο Μέστρε, κοντά στη Βενετία, και στην Κορτόνα της Τοσκάνης.
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
- Τρέξιμο: Πήγαινε σε άλλο επίπεδο μέσα σε μόλις 60 μέρες
- Έφοδος της ΕΕ στα γραφεία της Temu – Τι αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442