Καλά τα τραπέζια που είχαμε αυτές τις ημέρες, αλλά μέχρι τα επόμενα ας κάνουμε ένα διάλειμμα: η μέρα θέλει λίγο χαλάρωση και καλοπέραση. Και σε αυτό το κλίμα μας βάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από την κουζίνα του «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Δύο συνταγές με άρωμα street food αλλά και ποιότητα σπιτική. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
Το smash burger είναι πιο ωραίο γιατί το μπιφτέκι ψήνεται ταυτόχρονα με βούτυρο και κρεμμύδι.
Η διαδικασία
Δουλεύουμε με δύο τηγάνια ταυτόχρονα, όπου κάνουμε τις ίδιες ακριβώς κινήσεις.
Άρα: στο τηγάνι ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο, μετά τη μπαλίτσα μπιφτέκι που έχουμε φτιάξει και μετά το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια με μια σπάτουλα πατάμε το μπαλάκι κιμά ώστε να γίνει επίπεδο και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα το μπιφτέκι.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι και όταν η μια πλευρά είναι έτοιμη, γυρνάμε την άλλη πάνω στο βούτυρο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον για να γίνει, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε δύο φέτες τσένταρ πάνω στο μπιφτέκι ενώ ψήνεται.
Στη συνέχεια βάζουμε και το ψωμάκι στο τηγάνι, από τη μέσα πλευρά, για να ψηθεί λίγο.
Για τη σος: Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη Worcestershire και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τη σος στα ψωμάκια, προσθέτουμε τουρσί, ντομάτα και ότι άλλο θέλουμε (παράδειγμα, αυτό τηγανητό) και ενώνουμε τα ψωμάκια, φτιάχνοντας ένα φανταστικό smash burger.
Κανόνας: η κρέπα θέλει χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, καθώς όπως λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «είναι γαλλική, λεπτή και φινετσάτη».
Η διαδικασία
Σε μπολ βάζουμε το μείγμα για κρέπες, χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κόλιανδρο και το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και φτιάχνουμε τη γέμιση.
Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη γέμιση στην κρέπα και την κάνουμε ρολό.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις κρέπες ρολό σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.