Κίνημα Δημοκρατίας: Η ψήφος των τριών Σπαρτιατών στον προϋπολογισμό δείχνει την ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης
Το Κίνημα Δημοκρατίας ανέφερε πως «η θετική ψήφος τριών πρώην βουλευτών των Σπαρτιατών στον προϋπολογισμό αποκαλύπτει τη στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς την άκρα Δεξιά»
Βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Κίνημα Δημοκρατίας του Στ. Κασσελάκη με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2025 από τρεις πρώην βουλευτών των «Σπαρτιατών».
Όπως ανέφερε το Κίνημα Δημοκρατίας «η θετική ψήφος τριών πρώην βουλευτών των Σπαρτιατών στον προϋπολογισμό αποκαλύπτει τη στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς την άκρα Δεξιά. Ο πρωθυπουργός, ενώ έχασε τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, βρήκε συμμάχους σε βουλευτές εκλεγμένους με την υποστήριξη του Κασιδιάρη».
«Είναι απαράδεκτο να ‘κλείνει το μάτι’ η κυβέρνηση σε ακραίες δυνάμεις»
Συνέχισε λέγοντας πως «οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα σε τηλεοπτικό σταθμό, που χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη θετική και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης των βουλευτών αυτών στη Νέα Δημοκρατία, εντείνουν την ανησυχία. Είναι απαράδεκτο να ‘κλείνει το μάτι’ η κυβέρνηση σε ακραίες δυνάμεις, θέτοντας σε κίνδυνο τις δημοκρατικές αξίες της χώρας».
Κατά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Δημοκρατίας «η δημοκρατία αξίζει περισσότερα από πολιτικά παιχνίδια και κυνικές συμμαχίες.
Τέλος, το Κίνημα Δημοκρατίας τόνισε σκωπτικά πως «καλή… συνέχεια, κύριε Μητσοτάκη».
Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των συντακτών
Σημειώνεται στις συνολικά 159 θετικές ψήφους για τον προϋπολογισμό προσμετρώνται οι 155 βουλευτές της ΝΔ και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές. Είναι ο ο διαγραφείς από τη ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και οι ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από τους «Σπαρτιάτες», Χάρης Κατσιβαρδάς, Γιώργος Ασπιώτης και Μιχάλης Γαυγιωτάκης.
Ειδικότερα, αναφορικά με τη στήριξη στον προϋπολογισμό των ανεξάρτητων βουλευτών προερχόμενοι από το κόμμα Σπαρτιάτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ενσωμάτωσης στη ΚΟ της ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση για ένταξη των πρώην βουλευτών Σπαρτιατών.
- Ο κίνδυνος για γενετικές μεταλλάξεις και οι έλεγχοι των δοτών σπέρματος – Ο αριθμός απογόνων ανά δότη
- «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ»: Το μαγικό παραμύθι στο θέατρο Αθηνών
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442