Oι ΗΠΑ βομβάρδισαν στόχους του ISIS στη Συρία
Σε ανακοίνωσή της, η CENTCOM ανέφερε ότι οι επιδρομές της είχαν στόχο να διασφαλίσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία την Κυριακή.
Σε ανακοίνωσή της, η CENTCOM ανέφερε ότι οι επιδρομές της είχαν στόχο να διασφαλίσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.
Μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν
Όπως ανακοίνωσε η CENTCOM οι επιδρομές κατά των στρατοπέδων του ISIS πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η διεξαγωγή επιχειρήσεων από την τρομοκρατική ομάδα.
Επίσης για να διασφαλιστεί ότι το ISIS δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση για να ανασυγκροτηθεί στην κεντρική Συρία.
Οι επιδρομές σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπαίντεν ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί στη ΣΥΡΙΑ ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.
𝐔.𝐒. 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬 𝐃𝐨𝐳𝐞𝐧𝐬 𝐨𝐟 𝐀𝐢𝐫𝐬𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞𝐬 𝐭𝐨 𝐄𝐥𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐈𝐒𝐈𝐒 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐬 𝐢𝐧 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥 𝐒𝐲𝐫𝐢𝐚
U.S. Central Command (CENTCOM) forces conducted dozens of precision airstrikes targeting known ISIS camps and… pic.twitter.com/E7CUPuPehf
— U.S. Central Command (@CENTCOM) December 8, 2024
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)
- Φανταστικό γκολ του Ελ Κααμπί με ανάποδο «ψαλίδι» (1-0, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442