Oι ΗΠΑ βομβάρδισαν στόχους του ISIS στη Συρία
Σε ανακοίνωσή της, η CENTCOM ανέφερε ότι οι επιδρομές της είχαν στόχο να διασφαλίσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία την Κυριακή.
Σε ανακοίνωσή της, η CENTCOM ανέφερε ότι οι επιδρομές της είχαν στόχο να διασφαλίσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.
Μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν
Όπως ανακοίνωσε η CENTCOM οι επιδρομές κατά των στρατοπέδων του ISIS πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η διεξαγωγή επιχειρήσεων από την τρομοκρατική ομάδα.
Επίσης για να διασφαλιστεί ότι το ISIS δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση για να ανασυγκροτηθεί στην κεντρική Συρία.
Οι επιδρομές σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπαίντεν ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί στη ΣΥΡΙΑ ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.
?.?. ??????? ??????? ???????? ?????? ?? ?????????? ?? ????????? ???? ????? ?? ??????? ?????
U.S. Central Command (CENTCOM) forces conducted dozens of precision airstrikes targeting known ISIS camps and… pic.twitter.com/E7CUPuPehf
— U.S. Central Command (@CENTCOM) December 8, 2024
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Η Ολλανδία υπέρ της αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)





























































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442