Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά βάσης στη Γιάφα – Πυρκαγιές στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά βάσης στη Γιάφα – Πυρκαγιές στην Ιερουσαλήμ

Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στην Μπετ Σεμές  του Ισραήλ λίγο πριν τις 06:00 το πρωί.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Πυροσβέστες στο Ισραήλ προσπαθούσαν σήμερα να κατασβέσουν πυρκαγιές στην περιοχή Μπετ Σεμές, δυτικά της Ιερουσαλήμ, οι οποίες σύμφωνα με τον στρατό προκλήθηκαν από την «αναχαίτιση» πυραύλου που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη.

Οι πυροσβέστες «προσπαθούν να κατασβέσουν πυρκαγιές» σε αυτή την περιοχή που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, πάντως ανάφερε πως έγινε μια «επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση με στόχο τη βάση Nahal Sorek νοτιοανατολικά της Γιάφα

«Παράλληλα με τις επιχειρήσεις κατάσβεσης οι πυροσβέστες πραγματοποιούν ελέγχους στην περιοχή για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλες εστίες ή ζημιές λόγω των εκρήξεων που προκλήθηκαν από πυραύλους ή το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επεσήμανε ότι οι πυρκαγιές αυτές οφείλονται σε «θραύσματα» τα οποία προέκυψαν από «την αναχαίτιση» ενός πυραύλου από την Υεμένη.

«Πετυχημένη η επίθεση» λένε οι Χούθι

Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στην Μπετ Σεμές  του Ισραήλ λίγο πριν τις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία «αναχαίτισε βλήμα που πλησίαζε στο Ισραήλ προερχόμενο από την Υεμένη».

«Το βλήμα δεν εισήλθε στην ισραηλινή επικράτεια», υποστήριξε ο στρατός.

Εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, πάντως ανάφερε πως έγινε μια «επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση με στόχο τη βάση Nahal Sorek νοτιοανατολικά της Yafa». Χρησιμοποιήθηκε ένας υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος Palestine 2.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με τη Χαμάς, έπειτα από την επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος εναντίον της ισραηλινής επικράτειας στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Έκτοτε οι Χούθι επιτίθενται και εναντίον πλοίων που πλέουν στα ανοικτά της Υεμένης, λέγοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Επιθέσεις στο Ισραήλ και με drone από το Ιράκ

Εξάλλου η «Ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ», ένας συνασπισμός ένοπλων φιλοϊρανικών οργανώσεων, ανέλαβε την ευθύνη για τέσσερις επιθέσεις με drones που εξαπολύθηκαν νωρίτερα σήμερα εναντίον «ζωτικής σημασίας στόχων» στο βόρειο και το νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του ότι «κατάφερε να αναχαιτίσει τέσσερα drones που πλησίαζαν το Ισραήλ προερχόμενα από τα ανατολικά» τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

«Δύο από αυτά αναχαιτίστηκαν προτού εισέλθουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
Cookies