Συνταγή: Ελληνική καρμπονάρα με κριθαράκι και σύγκλινο
Μια συνταγή που ακούγεται ιταλική, αλλά όλη της η γεύση είναι ελληνική.
-
Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
-
Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
-
Δια πυρός και σιδήρου ο Μερτς - Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έθεσε σε δοκιμασία την κυβέρνηση
-
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ανήλικους αλλοδαπούς για να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – 11 συλλήψεις
«Καρμπονάρα (η): αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα μακαρονάδα από την Ρώμη». Αυτή είναι η απάντηση που παίρνεις σε μια γρήγορη αναζήτηση της λέξης «καρμπνάρα». Ωστόσο γίνεται αυτή η συνταγή να γίνει ελληνική;
Spoiler alert: ναι, γίνεται και αυτή μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και έφερε την Ιταλία στην Ελλάδα. Έφτιαξε μια συνταγή για καρμπονάρα με ελληνικά αρώματα: με κριθαράκι και σύγκλινο. Εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά. Διάθεση να έχεις.
Τα υλικά
500 γρ. χοντρό κριθαράκι
150 γρ. σύγκλινο σε κύβους
200 γρ. γραβιέρα Πάρου τριμμένη
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 κρόκους αυγών
1 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Το μυστικό
Τα αυγά. Το Α και το Ω για την καρμπονάρα, τα αυγά να είναι πολύ καλά. Χωρίς καλά αυγά, καλύτερα να μην τη δοκιμάσετε.
Η διαδικασία
Βράζουμε το κριθαράκι, όπως θα κάναμε για κάθε ζυμαρικό και κρατάμε το νερό (ζωμό) του, γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά.
Σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) που έχει κάψει, ρίχνουμε πρώτα το σύγκλινο και το καβουρδίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους τέσσερις κρόκους αυγού, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την γραβιέρα και δύο κομμάτια βούτυρο.
«Χτυπάμε» το μείγμα στο μπολ με το μιξεράκι, ενώ την ίδια ώρα ρίχνουμε σιγά – σιγά το νερό (ζωμό) που έχουμε κρατήσει από το κριθαράκι.
Βγάζουμε από το μάτι το τηγάνι με το σύγκλινο και προσθέτουμε το κριθαράκι για να καβουρδιστεί κι αυτό και ανακατεύουμε.
Αφού καβουρδιστεί το κριθαράκι, γυρνάμε το τηγάνι στο μάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις δέσει η σάλτσα, η ελληνική καρμπονάρα είναι έτοιμη.
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία
- Βραβείο Ειρήνης της FIFA: Απονεμήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ
- UEFA Champions League: Το κορυφαίο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι έρχεται στο MEGA
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 337 τίτλους
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πήρε το ντέρμπι και έβαψε «ερυθρόλευκο» το League Cup
- «Ήταν βάρβαρα βασανιστήρια» – Φρικιαστικές μαρτυρίες επιζώντων από τις «θεραπείες» μεταστροφής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442