Συνταγή: Ελληνική καρμπονάρα με κριθαράκι και σύγκλινο
Μια συνταγή που ακούγεται ιταλική, αλλά όλη της η γεύση είναι ελληνική.
-
«Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα
-
Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
-
Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Λέρο - Το «έστρωσε» ανήμερα των Χριστουγέννων
-
Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου - Με πυραύλους Storm Shadow και drones
«Καρμπονάρα (η): αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα μακαρονάδα από την Ρώμη». Αυτή είναι η απάντηση που παίρνεις σε μια γρήγορη αναζήτηση της λέξης «καρμπνάρα». Ωστόσο γίνεται αυτή η συνταγή να γίνει ελληνική;
Spoiler alert: ναι, γίνεται και αυτή μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και έφερε την Ιταλία στην Ελλάδα. Έφτιαξε μια συνταγή για καρμπονάρα με ελληνικά αρώματα: με κριθαράκι και σύγκλινο. Εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά. Διάθεση να έχεις.
Τα υλικά
500 γρ. χοντρό κριθαράκι
150 γρ. σύγκλινο σε κύβους
200 γρ. γραβιέρα Πάρου τριμμένη
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 κρόκους αυγών
1 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Το μυστικό
Τα αυγά. Το Α και το Ω για την καρμπονάρα, τα αυγά να είναι πολύ καλά. Χωρίς καλά αυγά, καλύτερα να μην τη δοκιμάσετε.
Η διαδικασία
Βράζουμε το κριθαράκι, όπως θα κάναμε για κάθε ζυμαρικό και κρατάμε το νερό (ζωμό) του, γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά.
Σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) που έχει κάψει, ρίχνουμε πρώτα το σύγκλινο και το καβουρδίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους τέσσερις κρόκους αυγού, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την γραβιέρα και δύο κομμάτια βούτυρο.
«Χτυπάμε» το μείγμα στο μπολ με το μιξεράκι, ενώ την ίδια ώρα ρίχνουμε σιγά – σιγά το νερό (ζωμό) που έχουμε κρατήσει από το κριθαράκι.
Βγάζουμε από το μάτι το τηγάνι με το σύγκλινο και προσθέτουμε το κριθαράκι για να καβουρδιστεί κι αυτό και ανακατεύουμε.
Αφού καβουρδιστεί το κριθαράκι, γυρνάμε το τηγάνι στο μάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις δέσει η σάλτσα, η ελληνική καρμπονάρα είναι έτοιμη.
- Η Γέννηση του Ιησού δεν μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα – Είναι μια ιστορία σφαγών, φόβου και προσφυγιάς
- Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο της επικοινωνίας Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι
- Το χιουμοριστικό challenge των Μουζακίτη και Μπότη: Ο εξυπνότερος, ο ομορφότερος και ο πιο… υπναράς
- Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε παράδρομο της Αττικής Οδού
- Κινητοποιήσεις: Γιορτές στα μπλόκα οι αγρότες και ραντεβού σε νέα πανελλαδική σύσκεψη
- Κέρκυρα: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο εμπρησμός αυτοκινήτων επιχειρηματία
- Ο Μόντο Ντουπλάντις αποκάλυψε με τι θα ασχοληθεί όταν αποσυρθεί από τον στίβο
- Σομαλία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στο Μογκαντίσου χωρίς σοβαρά επεισόδια – Η σημασία τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442