Λωρίδα της Γάζας: Ο ΠΟΥ λέει ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει σε ειδικευμένους γιατρούς να εισέλθουν
Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι δραματική για τους αμάχους - Η καταγγελία του ΠΟΥ
Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ειδικευμένους γιατρούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι δραματική για τους αμάχους, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά
Από τον Αύγουστο, αιτήματα οκτώ οργανώσεων με πάνω από 50 ειδικευμένους ιατρούς έχουν απορριφθεί λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο ΠΟΥ την Πέμπτη.
Οι ειδικοί φιλοδοξούσαν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε υγειονομικούς που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται στα λιγοστά νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο ΠΟΥ.
Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας:
Causalities have been reported after an Israeli airstrike attacked the Al-Qadiri family’s home in Al-Shati refugee camp, west of Gaza. pic.twitter.com/xotOJHQ0uj
— Quds News Network (@QudsNen) October 17, 2024
Απαγορεύτηκε η είσοδος και στην PANA
Το CNN μετέδωσε πως μεταξύ των οργανώσεων στις οποίες απαγορεύτηκε η είσοδος στη Λωρίδα της Γάζας ήταν η αμερικανοπαλαιστινιακή PANA (Palestinian American Medical Association), η οποία παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε Παλαιστινίους που τις έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρόκειται για την πρώτη φορά που το Ισραήλ αρνείται σε οργανώσεις να συμμετάσχουν σε εκστρατεία παροχής βοήθειας για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Ο ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση ομάδων παροχής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
- Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες σε καφετέρια από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Βίντεο ντοκουμέντο
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2: Σπουδαία πρόκριση για τους «γλάρους»
- «Το βάρος πέφτει τώρα στην Ρωσία να αποδείξει ότι θέλει την ειρήνη», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Τετέ η Γκρέμιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)














![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)



![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)


























![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442