Μακρόν στον ΟΗΕ: Να σταματήσουν ο πόλεμος στη Γάζα και η κλιμάκωση στον Λίβανο
«Είναι επιτακτική ανάγκη ν’ αρχίσει νέα φάση στη Γάζα» τόνισε ο Μακρόν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και κάλεσε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να σταματήσουν τις επιθέσεις και την κλιμάκωση.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο και να σιγήσουν τα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πόλεμος «έχει διαρκέσει υπερβολικά πολύ» προκαλώντας «χωρίς καμιά δικαιολογία» τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων.
Πρωτοβουλία του Παρισιού με στόχο ν’ αποφευχθεί «περιφερειακή ανάφλεξη»
«Είναι επιτακτική ανάγκη ν’ αρχίσει νέα φάση στη Γάζα, να σιγήσουν τα όπλα, να επιστρέψουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, να προστατευθεί επιτέλους ο άμαχος πληθυσμός», τόνισε ο Μακρόν κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Mike Segar), συμπληρώνοντας ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει «σε κάθε πρωτοβουλία που θα σώσει ζωές».
Ο γάλλος πρόεδρος καταδίκασε για ακόμη μια φορά «τη φρικτή και άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση» που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ.
«Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη, ανεξαρτήτως αιτίας», τόνισε, υπενθυμίζοντας πως 48 Γάλλοι βρίσκονταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης. Ωστόσο, τόνισε ότι «πάρα πολλοί αθώοι σκοτώθηκαν» στα ισραηλινά αντίποινα και αυτό είναι «σκάνδαλο για την ανθρωπότητα».
Στον Λίβανο ο γάλλος υπΕξ
Κάλεσε επίσης το Ισραήλ «να σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο» και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις επιθέσεις της στο ισραηλινό έδαφος. «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ανέφερε ακόμη ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό θα ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στον Λίβανο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παρισιού με στόχο ν’ αποφευχθεί «περιφερειακή ανάφλεξη».
Πηγή: ΑΠΕ
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442