Γενς Στόλτενμπεργκ: Τι λέει για τις σχέσεις ΝΑΤΟ με Ελλάδα και Τουρκία
Ο διάλογος το σημαντικότερο «όπλο» για την αντιμετώπισση των διαφορών είπε σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της θητείας του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τοποθετήθηκε για τις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και τον ρόλο που διαδραμματίζουν ως «Σύμμαχοι», και όπως ξεκαθάρισε ότι ο ρόλςο των δύο χωρών είναι εξίσου σημαντικός για την διασφάλιση της άμυνας.
«Συμβάλλουν στην άμυνα και ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους»
«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους, παίζουν και οι δύο σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ και είναι μέρος της λήψης αποφάσεων σε καθημερινή βάση» απάντησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της θητείας του που διοργάνωσε το German Marshall Fund.
Οι Σύμμαχοι πρέπει να είναι φίλοι
Επιπλέον, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε πως πιστεύει ότι οι Σύμμαχοι πρέπει να είναι φίλοι.
Επίσης, ανέφερε ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαφορές και προκλήσεις στις διμερείς σχέσεις, το μεγαλύτερο μέρος πρέπει να λύνεται με διμερή διάλογο.
Τονίζει ακόμη πως κάθε φορά που υπάρχουν διμερείς συναντήσεις και διάλογος μεταξύ των δύο χωρών για να αντιμετωπισθούν αυτές οι διαφορές, τις καλωσορίζει.
Συμπλήρωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει παίξει ρόλο πλατφόρμας για τη διευκόλυνση του διαλόγου και την αντιμετώπιση των διαφορών.
Όπως σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ το έκανε αυτό σε διάφορα στάδια και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος περιστατικών στο Αιγαίο, στη θάλασσα και στον αέρα.
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
- Δημοσκόπηση: «Πληγώνουν» την κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις των αγροτών – «Κομμένοι» δρόμοι, «κομμένα» ποσοστά
- Θρίλερ για ρωσικά δεσμευμένα κεφάλαια – Ευρωπαϊκή εμμονή, απρόσμενοι «αντάρτες» και ρωσικά «όπλα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442