Σεισμός τώρα στην Ιαπωνία: Νέα πολύ ισχυρή δόνηση – 6,8 Ρίχτερ
Νέος πολύ ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία - Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι - Εξακολουθεί να πλήττεται από πολύ ισχυρές δονήσεις το νησί
Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στην Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.
Χθες, για πρώτη φορά η Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο «μεγα-σεισμού» που θα χτυπήσει στο εγγύς μέλλον.
Η ειδοποίηση εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, καλώντας τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, αλλά να μην προχωρήσουν σε εκκενώσεις.
Επίσης, σημειώνεται στην προειδοποίηση ότι δεν επίκειται μεγάλος σεισμός, αλλά ότι η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.
Η προειδοποίηση εκδόθηκε λίγες ώρες μετά τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοιχτά του νότιου νησιού Kyushu, ο οποίος δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε χθες πως ακυρώνει προγραμματισμένο ταξίδι του στην κεντρική Ασία λόγω της προειδοποίησης για μεγα-σεισμό.
«Ως πρωθυπουργός έχω κορυφαία ευθύνη για τη διαχείριση κρίσεων και αποφάσισα να παραμείνω στην Ιαπωνία για τουλάχιστον μία εβδομάδα» δήλωσε ο Κισίντα στους δημοσιογράφους.
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης επρόκειτο να μεταβεί στο Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Μογγολία για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής.
Η Ιαπωνία βρίσκεται στο σταυροδρόμι τεκτονικών πλακών κατά μήκος της «ζώνης της φωτιάς» του Ειρηνικού και είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα στον κόσμο.
Στο αρχιπέλαγος, όπου κατοικούν περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι, σημειώνονται περίπου 1.500 σεισμικές δονήσεις το χρόνο, οι περισσότερες ασθενείς.
Ακόμα και οι πιο ισχυροί σεισμοί προκαλούν εν γένει λίγες ζημιές, κυρίως χάρη στην εφαρμογή αυστηρών αντισεισμικών οικοδομικών κανονισμών και στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα μέτρα προστασίας.
- Στα 5,90μ. «πέταξε» ο Εμμανουήλ Καραλής στο «Fly Athens Indoor»
- Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον – Συνομιλίες για το Ιράν
- Τέλος η απεργία στη Μονακό: Το Πριγκιπάτο μπαίνει στη μέση για να πάρουν οι παίκτες και ο Σπανούλης τα λεφτά τους
- Στη Γερμανία βρίσκεται ο πατέρας της 16χρονης Λόρας – Οι νέες μαρτυρίες και τα ψηφιακά ίχνη
- Αποκαλύψεις Σλοτ: «Ήθελα νέους παίκτες στη Λίβερπουλ αλλά»…
- Λάρισα: Αιματηρή συμπλοκή δύο νεαρών αλλοδαπών σε πολυκατοικία
- Μπραντ Άρνολντ: O τραγουδιστής των 3 Doors Down πέθανε «μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο»
- Davis Cup: Νίκησε ο Τσιτσιπάς, 1-1 η Εθνική μας με το Μεξικό στην πρεμιέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442