Σάμος: Διάσωση 23 μεταναστών έπειτα από καταδίωξη ταχύπλοου – Συνελήφθη ο διακινητής τους
Το σκάφος ερχόταν από τις τουρκικές ακτές
Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό Σώμα της Σάμου σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος ερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού.
Η καταδίωξη ξεκίνησε όταν ο οδηγός του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των λιμενικών. Αφού τελικά το ακινητοποίησαν, οι Αρχές περισυνέλεξαν 23 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (10 άντρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικα).
Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.
Ο 29χρονος -επίσης αλλοδαπός- χειριστής του σκάφους, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής από 57χρονο δότη οργάνων – Χάρισε νεφρούς και κερατοειδείς
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442