Μπιλ Γκέιτς: Δοκίμασε βούτυρο από… αέρα και έμεινε άναυδος
Ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει οικονομικά την εταιρεία που έφτιαξε το προϊόν
Μία startup που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς, φτιάχνει βούτυρο από διοξείδιο του άνθρακα. Δοκιμάζοντας ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, ανέφερε πως έχει πολλές ομοιότητες με το αληθινό.
Ακόμη, η εταιρεία αυτή ισχυρίζεται ότι έχει επεξεργαστεί μια πολύπλοκη διαδικασία που εξαλείφει την ανάγκη για τα ζώα, ενώ κάνει την εναλλακτική της χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα να έχει εξίσου καλή γεύση. Η εταιρεία πειραματίζεται με τη δημιουργία εναλλακτικών προϊόντων χωρίς γαλακτοκομικά σε παγωτό, τυρί και γάλα.
Νέα εναλλακτική για το βούτυρο
Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα μια νέα εναλλακτική λύση βουτύρου, όχι ζωικού. Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η ανθρωπότητα μπορεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντική πηγή αερίων του θερμοκηπίου.
Η Kathleen Alexander, διευθύνουσα σύμβουλος της Savor, δήλωσε :«Αυτή τη στιγμή είμαστε προ-εμπορικοί και εργαζόμαστε μέσω της κανονιστικής έγκρισης για να μπορέσουμε να πουλήσουμε το βούτυρό μας. Δεν περιμένουμε να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε οποιουδήποτε είδους πωλήσεις μέχρι τουλάχιστον το 2025».
«Το ερώτημα τώρα είναι αν οι αγοραστές θα δεχτούν τέτοια συνθετικά λίπη. Το να πείσουμε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους γαλακτοκομικά και κρεατοσκευάσματα για πιο «πειραματικά» τρόφιμα μπορεί να αποτελέσει πρόκληση», είπε η επιχειρηματίας.
Δεν κατάλαβε τη διαφορά από το ζωικό
Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία σε ένα διαδικτυακό blogpost, ο Γκέιτς έγραψε: «Η ιδέα της μετάβασης σε λιπαρά και έλαια που παρασκευάζονται στο εργαστήριο μπορεί να φαίνεται παράξενη στην αρχή. Όμως οι δυνατότητές τους να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα είναι τεράστιες. Αξιοποιώντας αποδεδειγμένες τεχνολογίες και διαδικασίες, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων».
«Η διαδικασία δεν απελευθερώνει καθόλου αέρια του θερμοκηπίου, δεν χρησιμοποιεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χρησιμοποιεί λιγότερο από το ένα χιλιοστό του νερού που χρησιμοποιεί η παραδοσιακή γεωργία. Και το πιο σημαντικό, έχει πολύ καλή γεύση – σαν το πραγματικό, γιατί χημικά είναι»
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, η κτηνοτροφική βιομηχανία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις γεωργικές καλλιέργειες γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος, ευθύνεται για το 14,5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Guardian.
Δείτε το βίντεο
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442