Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέφρι Έπσταϊν: Η θεωρία πίσω από τα κρυφά «ονόματα» στα έγγραφα της υπόθεσης - Είναι αυτό του Μπιλ Γκέιτς;

Τζέφρι Έπσταϊν: Η θεωρία πίσω από τα κρυφά «ονόματα» στα έγγραφα της υπόθεσης – Είναι αυτό του Μπιλ Γκέιτς;

Τέσσερα από τα 90 ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα της υπόθεσης του Τζέφρι Έπσταϊν που αποκαλύφθηκαν παραμένουν άγνωστα, προκαλώντας εικασίες σχετικά με το ποια είναι τα πρόσωπα που αποκρύπτονται.

Με περίπου 40 από τα 250 σφραγισμένα έγγραφα που συνδέονται με την υπόθεση του καταδικασμένου δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων και σωματεμπορίας Τζέφρι Έπσταϊν, να έχουν δημοσιοποιηθεί, περισσότερα από 90 ονόματα  πρώην συνεργατών, υπαλλήλων, φίλων, γνωστών και θυμάτων του χρηματιστή έγιναν γνωστά.

Τα έγγραφα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από νομικούς ισχυρισμούς και καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την αγωγή που κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζουφρέ το 2015 κατά της πρώην ερωμένης του Έπσταϊν, Γκισλέν Μάξγουελ, η οποία καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για σωματεμπορία και συνδρομή στην κακοποίηση κοριτσιών για λογαριασμό του χρηματιστή.

Η Μελίντα Γκέιτς δήλωσε για τον σύζυγό της:  «Δεν μου άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν».

Ο πρώτος κατάλογος που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ονόματα celebrities, ηθοποιών, μοντέλων και πολιτικών όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Ναόμι Κάμπελ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Κάμερον Ντίαζ, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο Αλ Γκορ, ο Στίβεν Χόκινγκ, ο Κέβιν Σπέισι και ο Μπρους Γουίλις.

Όμως όπως αναφέρει το Newsweek, τέσσερα από τα 90 ονόματα παραμένουν άγνωστα, προκαλώντας εικασίες σχετικά με το ποια είναι τα πρόσωπα που αποκρύπτονται. Με το όνομα του Μπιλ Γκέιτς να μην συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, πολλοί είναι αυτοί που λόγω της παραδοχής του συνιδρυτή της Microsoft και δισεκατομμυριούχου ότι γνώριζε τον Έπσταϊν, αλλά και των σχολίων που έκανε η πρώην σύζυγός του, Μελίντα, διατύπωσαν τη θεωρία ότι ένα από αυτά τα ονόματα που αποκρύπτονται είναι του 68χρονου.

Η ιστορία του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Το 2019, ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε στη Wall Street Journal για τη σχέση του με τον Έπσταϊν και όπως είχε δηλώσει: «Δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση ή φιλία μαζί του».

Από το 2011, ο Μπιλ Γκέιτς φέρεται να συναντήθηκε με τον Έπσταϊν σε πολλές περιπτώσεις -συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών φορών στο σπίτι του Έπσταϊν στο Μανχάταν, ενώ μία φορά έμεινε μέχρι αργά τη νύχτα, σύμφωνα με συνεντεύξεις των New York Times με περισσότερους από δώδεκα ανθρώπους που γνωρίζουν τη σχέση, καθώς και έγγραφα που εξετάστηκαν.

Υπάλληλοι του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς φέρεται επίσης να επισκέφθηκαν την έπαυλη του Έπσταϊν, ενώ και ο ίδιος ο χρηματιστής είχε μιλήσει με το ίδρυμα και την JPMorgan Chase για ένα προτεινόμενο φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο τρόπος ζωής του είναι πολύ διαφορετικός και κάπως ενδιαφέρον, αν και δεν θα μου ταίριαζε», φέρεται να ανέφερε ο Γκέιτς στους συναδέλφους του σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2011, μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Έπσταϊν.

Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος διέψευσε τότε τη σχέση μεταξύ του Έπσταϊν και του Γκέιτς, λέγοντας ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφερόταν στο σπίτι του Έπσταϊν και σε γνωστούς του, αλλά «δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να μεταδώσει μια αίσθηση ενδιαφέροντος ή έγκρισης» του τρόπου ζωής του χρηματιστή.

«Δείπνησα μαζί του, μετανιώνω που το έκανα αυτό»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γκέιτς ρωτήθηκε για τη συνάντηση με τον Έπσταϊν μια δεκαετία νωρίτερα, όταν ο χρηματιστής είχε ήδη καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Δείπνησα μαζί του, μετανιώνω που το έκανα αυτό», είχε δηλώσει ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του. «Είχε σχέσεις με ανθρώπους που έλεγε ότι θα έδιναν χρήματα για την παγκόσμια υγεία, η οποία είναι ένα ενδιαφέρον που έχω και δεν πηγαίνει αρκετή φιλανθρωπία προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτές οι συναντήσεις ήταν λάθος, δεν είχαν ως αποτέλεσμα αυτό που ισχυριζόταν και τις διέκοψα. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό τώρα, οπότε δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτό», είχε προσθέσει.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συνεχιζόμενες συναντήσεις με τον Έπσταϊν, ο Γκέιτς επανέλαβε τη λύπη του για τα δείπνα και αναφέρθηκε και πάλι στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες.

Το «κάρφωμα» από τη Μελίντα Γκέιτς

Τον Μάρτιο του 2022, μετά το διαζύγιό της από τον Γκέιτς τον προηγούμενο Αύγουστο μετά από 27 χρόνια, η Μελίντα Γκέιτς μίλησε στην Γκέιλ Κινγκ του CBS News για τη σχέση της με τον Γκέιτς -και τη σχέση του Γκέιτς με τον Έπσταϊν.

Όταν ρωτήθηκε για την προσωπική ή επαγγελματική σχέση του Γκέιτς με τον Έπσταϊν, η Μελίντα Γκέιτς είπε ότι «δεν ήταν ένα πράγμα αλλά πολλά πράγματα» που οδήγησαν στο διαζύγιο, προσθέτοντας: «Δεν μου άρεσε που είχε συναντήσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν».

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

«Συναντήθηκα επίσης με τον Τζέφρι Επστάιν ακριβώς μία φορά επειδή ήθελα να δω ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος. Το μετάνιωσα από τη στιγμή που μπήκα στην πόρτα. Ήταν αποτρόπαιος, ήταν η προσωποποίηση του κακού. Είχα εφιάλτες εξαιτίας αυτού στη συνέχεια. Η καρδιά μου ραγίζει για αυτές τις νεαρές γυναίκες», προσέθεσε.

Όταν ρωτήθηκε ξανά αν τα συναισθήματά της τα μοιράστηκε με τον Γκέιτς, η Μερλίντα Γκέιτς είπε ότι ο πρώην σύζυγός της έπρεπε να απαντήσει ο ίδιος σε αυτές τις ερωτήσεις, προσθέτοντας: «Έκανα πολύ ξεκάθαρο το πώς αισθανόμουν για αυτόν [τον Έπσταϊν]».

Τον Μάιο του 2023, πηγές δήλωσαν στο People ότι η σχέση Γκέιτς – Έπσταϊν ήταν ένα «ευαίσθητο σημείο» στον γάμο μεταξύ του Μπιλ και της Μελίντα.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024