Δημοσκόπηση για ΠΑΣΟΚ: Πρόβαδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη, από κοντά ο Γερουλάνος
Οι ανακοινώσεις για τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, ωστόσο δημοσκόπηση καταγράφει την τάση των ψηφοφόρων
Ισχνό προβάδισμα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη καταγράφει δημοσκόπηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.
Οι ανακοινώσεις για τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ – Τι επιλέγουν οι ψηφοφόροι
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του politic.gr, ο Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%.
Τρίτος με κοντινό ποσοστό κατατάσσεται ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4%. Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Σημειώνεται ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος.
«Άλλον» επιλέγει το 9,9%, ενώ «δεν έχω αποφασίσει» αναφέρει το 11,9%. «Άκυρο, λευκό, δεν θα ψηφίσω, δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απήντησε το 3,7%.

Τα ευρήματα στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»
Ακόμη, επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Μετά και από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Οι απαντήσεις στο εάν «πρέπει να υπάρχει άμεσα εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»
Στις απαντήσεις ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο «κανείς» αποτελεί τη δημοφιλέστερη απάντηση με 38%.

Τα δίπολα
Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Παρότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πώς αντιμετωπίστηκε το ποσοστό των ευρωεκλογών
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442