Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Δελής: Εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά η ακρίβεια – Κυβερνητικοί ελιγμοί με μέτρα «ασπιρίνες»

Δελής: Εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά η ακρίβεια – Κυβερνητικοί ελιγμοί με μέτρα «ασπιρίνες»

«Πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης», υπογράμμισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ Γιάννης Δελής

«Το ζήτημα της ακρίβειας είναι εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά», τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ Γιάννης Δελής, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί, προσπαθεί με μέτρα «ασπιρίνες» να αντιμετωπίσει την κατάσταση ανακοινώνοντας τη φορολόγηση των υπερκερδών».

Όπως είπε ο Γιάννης Δελής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «η φορολόγηση των υπερκερδών έγινε και πέρυσι αλλά η ακρίβεια είναι εδώ, δεν έχει αλλάξει, παραμένει και είναι πολύ άσχημη».

«Πρέπει να καταργηθεί και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης»

Ακολούθως συνέχισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, «αυτοί που θα πάρουν χρήματα πίσω, θα λάβουν πίσω ένα μικρό μονάχα μέρος από τις απώλειες που είχαν εξ αιτίας των επιλογών αυτού του κράτους που υπηρέτησαν αυτές οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ με τις περικοπές των συντάξεων».

Για το ζήτημα με τα υπερκέρδη, πρόσθεσε ο Γ. Δελής, «η φορολόγηση γίνεται στο 33% αλλά το υπόλοιπο 67% των υπερκερδών παραμένει άθικτο».

Για την ακρίβεια «θα πρέπει κατ’ αρχάς να αυξηθούν οι μισθοί, οι οποίοι είναι πάρα πολύ χαμηλοί», υπογράμμισε ο Γιάννης Δελής συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να καταργηθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στην ενέργεια, όπως επίσης πρέπει να καταργηθεί και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

«Η πηγή της ακρίβειας της ενέργειας το Χρηματιστήριο Ενέργειας»

Πρόσθεσε πως απαιτείται «να πας κόντρα και να καταργήσεις το Χρηματιστήριο Ενέργειας που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η πηγή της ακρίβειας της ενέργειας, να πας κόντρα στην απελευθέρωση της ενέργειας και να αξιοποιήσεις τις εγχώριες πηγές της ενέργειας, που είναι ο λιγνίτης, για την παραγκώνιση του οποίου συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Το ΚΚΕ, κατέληξε ο Γιάννης Δελής, «λέει ότι, υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες να αξιοποιηθεί αυτό το ενεργειακό καύσιμο».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο