Ευρωεκλογές 2024: Ενισχύεται σημαντικά το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς στην Ολλανδία, σύμφωνα με exit poll
Στην Ολλανδία ξεκίνησε χθες Πέμπτη η τετραήμερη διαδικασία των ευρωεκλογών στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, και το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς προβλέπεται να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με exit poll.
Το αντιμεταναστευτικό «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV) του εθνικιστή Γκέερτ Βίλντερς (στη φωτογραφία του Reuters/Lewis Macdonald, επάνω, ενώ ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα της Χάγης) εκτιμάται ότι έχει ενισχύσει σημαντικά τη δύναμή του, σύμφωνα με exit poll των ευρωεκλογών στην Ολλανδία που μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση (NOS).
Ο Βίλντερς δήλωσε πως τα εθνικιστικά κόμματα θα πρέπει να αλλάξουν τους κανονισμούς στην ΕΕ
Το PVV που κέρδισε τις εθνικές εκλογές πέρυσι, αλλά στις προηγούμενες κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εξασφαλίσει μία έδρα, προβλέπεται ότι εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, έναν λιγότερο από τη συμμαχία Εργατικού Κόμματος (PvdA) / Πράσινης Αριστεράς (GroenLinks). Το exit poll έχει περιθώριο σφάλματος ± 1 έδρας.
Στην Ολλανδία ξεκίνησε χθες Πέμπτη η τετραήμερη διαδικασία των ευρωεκλογών στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. Οι προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών συγκλίνουν σε άνοδο των εθνικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων που θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ εκ των έσω.
Επιστροφή εξουσιών
Ο Βίλντερς – γνωστός για τις αμφιλεγόμενες θέσεις του κατά της μετανάστευσης και του Ισλάμ – δήλωσε χθες πως, σε περίπτωση που ενισχυθούν, τα εθνικιστικά κόμματα θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου ν’ αγωνιστούν για ν’ αλλάξουν τους κανονισμούς στην ΕΕ και να επιστρέψουν εξουσίες στα κράτη-μέλη.
Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ολλανδία θ’ ανακοινωθούν όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ώρα Ελλάδας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας