ΚΚΕ: Να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων
Το γραφείο Τύπου του κόμματος του Περισσού χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» τη διαρροή και εκτιμά πως «δεν τελειώνει με την επιβολή των προστίμων...».
Οι αντιδράσεις για το πρόστιμο 40.000 ευρώ στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων συνεχίζονται.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων διαπίστωσε ότι η συλλογή προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας και η χρήση τους για την αποστολή μηνύματος πολιτικής επικοινωνίας έγινε κατά παράβαση της βασικής αρχής της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας της επεξεργασίας.
«Παραμένουν ακόμη σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση»
Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» τη διαρροή και εκτιμά πως «δεν τελειώνει με την επιβολή των προστίμων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, απλά αποκαλύπτει σε πρώτο χρόνο τόσο τις ευθύνες της κυβέρνησης στην παράνομη διαχείριση αυτών των στοιχείων όσο και τις προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, μέσα από τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς της κυρίας Ασημακοπούλου και της κυρίας Κεραμέως από την πρώτη στιγμή».
«Να γίνει είναι η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας»
Το κόμμα του Περισσού σημειώνει πως «η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί παραμένουν ακόμη σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση, όπως για παράδειγμα ο συντονισμός μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, και το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις η »εξαφανισμένη» κυρία Κεραμέως και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα».
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- «Ο ατζέντης του Μίλερ-ΜακΙντάιρ έρχεται στην Ελλάδα»
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442