Δηλητηρίαση μαθητών: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος στα δείγματα των σχολικών γευμάτων
Ο σταφυλόκοκκος απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.
Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε σε δείγματα από τα σχολικά γεύματα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταφυλόκοκκος απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.
Επισημαίνεται πως η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων συνεχίζεται. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ έχει «την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα».
Εισαγγελική παρέμβαση
Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν δημοσιεύματα για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο εταιρείας που συνδέεται με την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.
Συγκεκριμένα η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.
Πάνω από 30 μηνύσεις για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση
Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις είχαν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα που φέρονται να είχαν ετοιμαστεί και διανεμηθεί από το εν λόγω εργοστάσιο.
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές, ο οποίος ενδεχομένως είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές συχνά τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.
Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.
Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/05) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)
































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442