Γαλλία: Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ λόγω της απεργίας στον Πύργο του Άιφελ – Πόσα χάθηκαν σε έξι ημέρες
Σχεδόν εκατό χιλιάδες επισκέπτες, δεν μπόρεσαν να ανεβούν στο δημοφιλές αξιοθέατο λόγω της απεργίας των συνδικάτων CGT και FO.
Έσοδα ενός έως και δύο εκατομμυρίων ευρώ χάθηκαν τις 6 ημέρες που ήταν κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω της απεργίας εργαζομένων δυσαρεστημένων με τη διαχείριση του μνημείου, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Sete, η εταιρία εκμετάλλευσης του παρισινού μνημείου.
Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών στη Γαλλία και πέντε μήνες πριν από του Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα (από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου) σχεδόν εκατό χιλιάδες επισκέπτες (από 15.000 έως και 20.000 ημερησίως), δεν μπόρεσαν να ανεβούν στο δημοφιλές αξιοθέατο λόγω της απεργίας των συνδικάτων CGT και FO.
Ο Πύργου εγκαινιάστηκε πριν από 135 χρόνια
Η διασυνδικαλιστική επιτροπή έθεσε τέλος στην κινητοποίηση, μια από τις πιο μακροχρόνιες στη σύγχρονη ιστορία της, καθιστώντας δυνατή την επαναλειτουργία του εμβληματικού αξιοθέατου την Κυριακή.
Η Sete «ζήτησε κατ’ επανάληψη συγγνώμη» από τους σχεδόν 100.000 επισκέπτες που απογοητεύθηκαν από τη Δευτέρα, καθώς δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τον Πύργο του Άιφελ, στους οποίους θα επιστραφούν τα χρήματά τους «αυτομάτως και πλήρως το συντομότερο δυνατό».
Τι προβλέπει η συμφωνία για το τέλος της απεργίας
Η συμφωνία για το τέλος της απεργίας προβλέπει την ένταξη των εργαζομένων στην παρακολούθηση του οικονομικού μοντέλου και των εργασιών του μνημείου, στους κόλπους ενός οργάνου που συνεδριάζει κάθε έξι μήνες.
Οι συνεδριάσεις αυτές αναμένεται κυρίως να καταστήσουν δυνατή την παρακολούθηση της τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ της Sete και του Δήμου του Παρισιού, στο πλαίσιο μιας αντιπροσωπείας δημόσιας υπηρεσίας.
Η τροποποίηση πρέπει να υποβληθεί τον Μάιο στο συμβούλιο του Παρισιού. Προβλέπει αύξηση 20% στα εισιτήρια, επιστροφή σε μια χρηματοοικονομική ισορροπία «από το 2025» και 145 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετες επενδύσεις για εργασίες συντήρησης του μνημείου, κυρίως με τη συνέχιση της 20ης επιχείρησης της βαφής όλου του πύργου, που εγκαινιάστηκε πριν από 135 χρόνια.
Η ισορροπία στα οικονομικά του Πύργου του Άιφελ, ο οποίος το 2023 είχε υψηλότερη επισκεψιμότητα από ό,τι πριν από την πανδημία της Covid, με 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες, αποδυναμώθηκε κατά σχεδόν 130 εκατομμύρια ευρώ λόγω των απωλειών εσόδων κατά τη διάρκεια της διετίας της υγειονομικής κρίσης (2020 και 2021).
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- Consumer Protection Heads Approved by Committee
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Η Ιταλία στο έλεος του κυκλώνα Χάρι – H θάλασσα βγήκε στους δρόμους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cyclone-harry-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442