Ίδρυση Φορέα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί
Αυτό συζητήθηκε κατά την συνάντηση των Δημάρχων Αθηναίων, Παπάγου - Χολαργού και Ζωγράφου.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υποδέχθηκε τη Δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο.
Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και θα προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ίδρυση ενός Φορέα που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα, μία Αθήνα όπου οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Οι κάτοικοι αξίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνει ό,τι μπορεί για να τους την προσφέρει».
Η Δήμαρχος Ζωγράφου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, του Ζωγράφου και του Παπάγου – Χολαργού, από το 1977 διεκδικούν και περιμένουν να γίνει πράξη το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, το οποίο θα αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι πυκνοκατοικημένες πόλεις μας. Η κοινή απόφαση και στάση των τριών Δημάρχων, μπορεί σήμερα να φέρει αποτέλεσμα».
«Στόχος η αναβάθμιση του πολεοδομικού περιβάλλοντος»
Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού επισήμανε: «Η αναβάθμιση του πολεοδομικού περιβάλλοντος με ένταξη, διασύνδεση και ενοποίηση των πάρκων με το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, όπου είναι εφικτό είναι στόχος. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή είναι η παρακαταθήκη μας, για να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια της διαδικασίας».
Αποστολή του συγκεκριμένου Φορέα, θα είναι, μεταξύ άλλων, η συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την απόδοση των εκτάσεων και την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων θεσμικών διεργασιών, προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή να γίνει σύντομα πραγματικότητα.
- Ο νικητής του Σούπερ Καπ Ιταλίας πάρει 11 εκατ. ευρώ
- Καιρός: Συννεφιασμένο το σκηνικό την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Οι φυλές των 50 μπλόκων
- Η συμβουλή της Αμάντα Σάιφρεντ στην συμπρωταγωνίστρια της, Σίντνεϊ Σουίνι – «Γ@μ@ το TikTok!»
- Χάσαμε το νόημα; Πώς να ξεπεράσουμε το άγχος για τα τέλεια Χριστούγεννα
- MABA ή «Κάντε την Αμερική να Ψήσει Ξανά» – Οι συντηρητικές Αμερικανίδες ως πολιτική δύναμη
- Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό από το 2026
- Ultra High Networth Individuals: Ποιοι είναι οι υπερ-πλούσιοι που μεταναστεύουν στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)































































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442