Ισραήλ: Η εντατική φάση του πολέμου θα τερματιστεί «σύντομα» στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε πως μια από τις τέσσερις μεραρχίες «αποχώρησε» από τη Λωρίδα της Γάζας, και «σύντομα» η εντατική φάση του πολέμου θα τερματιστεί στο νότιο τμήμα της.
Η εντατική φάση του πολέμου θα «τερματιστεί σύντομα» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είναι σφοδρότεροι το τρέχον διάστημα, ανήγγειλε χθες Δευτέρα ο υπουργός Aμυνας του Ισραήλ, ο Γιοάβ Γκάλαντ (στη φωτογραφία αρχείου του ANA, επάνω, μικρός Παλαιστίνιος τρέχει μπροστά από κτίριο διάτρητο από τα βλήματα των εμπολέμων στη Ράφα).
«Είχαμε πει καθαρά πως το στάδιο των εντατικών επιχειρήσεων θα διαρκούσε περίπου τρεις μήνες» στον νότο, «θα φθάσουμε εκεί και θα τερματιστεί σύντομα», καθώς, κατ’ αυτόν, «θα έρθει η στιγμή που θα εισέλθουμε στην επόμενη φάση» του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακο.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι εντατικότερες μάχες μεταφέρθηκαν στον νότο
Με ανακοινωθέν του, ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ενημέρωσε πως μια από τις τέσσερις μεραρχίες που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας «αποχώρησε». Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης μονάδες των ειδικών δυνάμεων.
Ο ισραηλινός στρατός άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις την 27η Οκτωβρίου, αφού σφυροκόπησε, ειδικά από τον αέρα, κυρίως το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, διατάσσοντας τον πληθυσμό να φύγει προς νότο.
Κατόπιν οι βομβαρδισμοί και οι εντατικότερες μάχες μεταφέρθηκαν στον νότο, ειδικά, τις τελευταίες εβδομάδες, στους τομείς των πόλεων Χαν Γιούνις και Ράφα.
Πάνω από 24.000 νεκροί Παλαιστίνιοι
Eναυσμα του πολέμου ήταν η άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, με περίπου 1.440 νεκρούς, στην πλειονότητά τους άμαχους, την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημες ανακοινώσεις.
Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση μετά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948.
Eκτοτε τουλάχιστον 24.100 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 60.000 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο από το 2007.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442