Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη
Τι λέει για την πρόταση του ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει σήμερα αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με βάση το περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας, που έχει αποστείλει η Ευρωπαία Εισαγγελέας από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για τη σύμβαση «717/2014», με απαράβατο όρο τη συμπερίληψη της περιόδου διαμόρφωσης της σύμβασης και την ενσωμάτωση των ευθυνών.
Επιπλέον, εντός της αποσβεστικής προθεσμίας που προβλέπει η νομοθεσία και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής, θα καταθέσει και αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το «δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών», όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συμπράξει σε κάθε πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να ρίξει έστω και λίγο φως στο σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η μέχρι σήμερα εμπειρία από την διερεύνηση υποθέσεων στην Βουλή μέσω κοινοβουλευτικών επιτροπών-είτε εξεταστικών, είτε προανακριτικών- από τη κυβέρνηση της ΝΔ είναι απογοητευτική, καθώς με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία οδηγεί σε συγκάλυψη και αμνήστευση των υποθέσεων.
Είτε πρόκειται για εξεταστικές είτε για προκαταρκτικές επιτροπές, έχει αποδειχθεί ότι αχρηστεύονται από τη ΝΔ δια της κομματικής εργαλειοποίησης του κανόνα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία».
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του ΚΚΕ
«Ωστόσο, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας για την διερεύνηση της αλήθειας, καταθέτοντας τη δική μας πρόταση δύο προανακριτικών επιτροπών» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:
«Παρότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι παντελώς παρελκυστική και αποσκοπεί καταφανώς στη διάχυση των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο και ανεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών (ακόμη και στην Ε.Ε επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες…), ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σεβόμενος τη μνήμη των 57 θυμάτων και συντασσόμενος πλήρως στο πλευρό των συγγενών τους που ψάχνουν δικαίωση, αποφάσισε – πέρα από την κατάθεση δικής του πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής – να συμπράξει σε κάθε πρωτοβουλία (από όπου κι αν προέρχεται, οποιοδήποτε κίνητρο και οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν κρύβει και οποιαδήποτε κατάληξη κι αν έχει) που θα μπορούσε να ρίξει έστω και λίγο φως στο σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση».
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εξυπηρέτηση πελατών
- Παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς: Πλαστά διαβατήρια, εικονικοί ιδιοκτήτες και 488 υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442