Συγκλονίζουν μαρτυρίες επαναπατρισθέντων Ελλήνων: «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση»
«Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».
Τη φρίκη του πολέμου περιγράφουν δύο Έλληνες με καταγωγή από την Παλαιστίνη. Ο Ατέφ και ο Αλέξανδρος συγκλονίζουν με τα λόγια τους. «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση», «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα».
Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ λέει ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός από την εμπόλεμη κατάσταση, ενώ σημειώνει ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».
Βομβαρδίστηκε η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου.
«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό». Σοκάρουν τα λόγια του Ατέφ Ραγιάντ, επίσης επαναπατρισθέντα Έλληνα από την Παλαιστίνη. «Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε».
«Έχω συγγενείς κάτω από ερείπια»
Ο Ατέφ προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, αλλά όπως λέει «ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία».
«Αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», δηλώνει ο Αλέξανδρος, ενώ λέει ότι έχει χάσει ήδη 12 άτομα από την οικογένειά του. «Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», αναφέρει στην ΕΡΤ ο Ατέφ.
- Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν 81-78: Νίκη με «υπογραφή» Χόρτον-Τάκερ
- Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ταχύτητα πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων
- Μεγάλη Βρετανία: Πρόστιμο 16 εκατ. λιρών στο Reddit για την συλλογή και χρήση δεδομένων ανηλίκων κάτω των 13
- Το «πριν το καλοκαίρι» της Μαρίας Καρυστιανού, το υπουργείο που της «έταξαν» και το ντιμπέιτ με τον Άδωνι
- Τα πλοκάμια του μεξικανικού καρτέλ στην Ελλάδα – Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις ανθρώπων του «Ελ Μέντσο»
- Ισπανία: Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 1981
- Αταλάντα-Ντόρτμουντ 4-1: Ψυχωμένοι οι γηπεδούχοι, προκρίθηκαν με πέναλτι στο 90+8’
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-120x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442