Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία προς Ισραήλ: Προβληματική η δήλωση περί πυρηνικών στη Γάζα

Ρωσία προς Ισραήλ: Προβληματική η δήλωση περί πυρηνικών στη Γάζα

Το κύριο ζήτημα είναι ότι το Ισραήλ με αυτή τη δήλωση φαίνεται να παραδέχεται ότι έχει πυρηνικά όπλα, λέει η Μαρία Ζαχάροβα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σήμερα Τρίτη ότι η δήλωση ισραηλινού υπουργού για πυρηνικό πλήγμα στη Γάζα, δημιουργεί τεράστιο αριθμό ερωτημάτων.

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Αμιχάι Ελιγιάχου, ερωτηθείς σε ραδιοφωνική συνέντευξη αν θα πρέπει να πέσει ατομική βόμβα στον παλαιστινιακό θύλακα, είχε δώσει μια απάντηση που προκάλεσε σάλο: «Είναι μία από τις δυνατότητες».

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέστειλε «μέχρι νεωτέρας» τη συμμετοχή του Ελιγιάχου στις κυβερνητικές συνεδριάσεις, ο οποίος ανήκει σε ακροδεξιό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η δήλωση περί χρήσης πυρηνικών «θέτει ένα τεράστιο αριθμό ερωτημάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το κύριο ζήτημα, τόνισε, είναι ότι το Ισραήλ φάνηκε να παραδέχεται πως έχει πυρηνικά όπλα. Αν και επισήμως το Ισραήλ δεν παραδέχεται ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων υπολογίζει ότι η χώρα διαθέτει περίπου 90 πυρηνικές κεφαλές.

«Ερώτημα αριθμός ένα» σημειώνει η Μαρία Ζαχάροβα, «φαίνεται ότι ακούμε επίσημες δηλώσεις για παρουσία πυρηνικών όπλων;». Αν είναι έτσι, πρόσθεσε, τότε πού είναι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας και οι διεθνείς επιθεωρητές για τα πυρηνικά;

Αν και επισήμως το Ισραήλ δεν παραδέχεται ότι διαθέτει πυρηνικά, η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων υπολογίζει ότι η χώρα διαθέτει περίπου 90 πυρηνικές κεφαλές

O ακροδεξιός υπουργός Κληρονομιάς του Ισραήλ, Amihai Eliyahu

Άμεση καταδίκη

Το σχόλιο του Αμιχάι Ελιγιάχου καταδικάστηκε γρήγορα από όλο τον αραβικό κόσμο, σκανδάλισε ισραηλινούς παρουσιαστές, χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτο» από Αμερικανό αξιωματούχο, ενώ το Ιράν ζήτησε μια ταχεία διεθνή απάντηση.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας πρέπει να αναλάβουν άμεση και αδιάλειπτη δράση για να αφοπλισθεί αυτό το βάρβαρο καθεστώς του απαρτχάιντ. Αύριο είναι αργά», έγραψε στην πλατφόρμα X ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Ο υπουργός του εξτρεμιστικού κόμματος Otzma Yehudit υποστηρίζει την ανακατάληψη του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας και την αποκατάσταση των οικισμών εκεί.

Ερωτηθείς στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή για την τύχη του παλαιστινιακού πληθυσμού, είπε: «Μπορούν να πάνε στην Ιρλανδία ή στις ερήμους, τα τέρατα στη Γάζα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους».

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024