Γαλλία: Κινητοποιούνται 7.000 στρατιώτες για επιπλέον περιπολίες μετά την θανάσιμη επίθεση σε σχολείο
Η τεράστια κινητοποίηση γίνεται και με αφορμή τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που φιλοξενεί το Παρίσι
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών για να αυξηθούν οι περιπολίες ασφαλείας, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του, μία ημέρα αφού ένας εκπαιδευτικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έπειτα από επίθεση άνδρα, ο οποίος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας χθες, Παρασκευή, αφού ο 20χρονος δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα τον καθηγητή και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο σε σχολείο στην πόλη Αράς της βόρειας Γαλλίας.
Οι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας

Το σχολείο όπου σημειώθηκε η επίθεση
Σημειώνεται πως ο δράστης συνελήφθη μαζί και ο αδερφός του.
Une opération de police a eu lieu au lycée Gambetta à Arras. L’auteur des faits a été interpellé par la police.
— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) October 13, 2023
Από το γραφείο του Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε εχθές το σχολείο όπου έγινε η επίθεση, ανακοινώθηκε πως οι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας. Θα ενισχύσουν μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιό της διεξάγουν τακτικά περιπόλους σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικά μέρη.
Η κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας κηρύχθηκε καθώς η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και αντιμετωπίζει απόψε στα προημιτελικά τη Νότια Αφρική.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως η επίθεση στην Αράς συνδέεται με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτική επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν αιματηρή επιδρομή στο ισραηλινό έδαφος.
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442