Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
iPhone 15 vs Xiaomi 13 Pro: Σε τι διαφέρουν, ποιο να προτιμήσετε

iPhone 15 vs Xiaomi 13 Pro: Σε τι διαφέρουν, ποιο να προτιμήσετε

Το νέο iPhone της Apple έχει γίνει ήδη ανάρπαστο αλλά και το Xiaomi 13 Pro είναι πολλά υποσχόμενο... Ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτήν την αναμέτρηση;

Αξιόπιστα, πανίσχυρα και αριστουργηματικά… Έτσι περιγράφουν οι περισσότεροι τόσο το ολοκαίνουργιο iPhone 15 όσο και το παντοδύναμο Xiaomi 13 Pro. Την ώρα όμως της… κρίσης ποια θα είναι η δική σας επιλογή; Ποιο μοντέλο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, τις επιθυμίες και την καθημερινότητά σας;

Για να σας βοηθήσουμε να το ανακαλύψετε, συγκεντρώσαμε τα χαρακτηριστικά που τα έχουν κάνει να ξεχωρίζουν αλλά και τις διαφορετικές τους λειτουργίες που θα σας «λύσουν» τα χέρια.

Όσα θα σας συναρπάσουν iPhone 15

Κρατώντας το νέο iPhone στα χέρια σας, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε μόλις σας έρθει μια ειδοποίηση είναι η διακριτική της εμφάνιση στο πάνω μέρος της οθόνης, που δεν καλύπτει οτιδήποτε άλλο κάνετε εκείνη την στιγμή.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την επόμενη διαδρομή σας, να δείτε ποιος σας καλεί, να ελέγξετε τα email σας και άλλα πολλά, χωρίς να κάνετε την γενική σας εικόνα.

Ο καινοτόμος νέος σχεδιασμός της Apple περιλαμβάνει γυαλί στο πίσω μέρος του μοντέλου και ένα περίβλημα από αλουμίνιο αεροδιαστημικής ποιότητας, που κάνουν το iPhone 15 απίστευτα ανθεκτικό. Η ολοκαίνουργια κάμερά του στα 48MP σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες, που «κόβουν» την ανάσα.

Απολαύστε στιγμιότυπα και βίντεο με εκπληκτική λεπτομέρεια και εξαιρετικά υψηλή ανάλυση.

Τα πορτραίτα σας θα κάνουν αισθητή διαφορά χάρη στις περισσότερες λεπτομέρειες και το πλούσιο χρώμα που απαθανατίζουν οι κάμερές του iPhone 15. Και τώρα μπορείτε να πατήσετε για να μετακινήσετε το
εστίαση μεταξύ θεμάτων, ακόμα και αφού τραβήξετε τη λήψη.

Εάν το θέμα σας είναι άτομο, σκύλος ή γάτα, το iPhone 15 καταγράφει αυτόματα πληροφορίες βάθους. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε αμέσως τη φωτογραφία σας ως πορτρέτο, με ένα έντεχνο εφέ θολώματος.

Στην «καρδιά» του θα βρείτε το παντοδύναμο τσιπ A16 Bionic, που ενσωματώνει όλα τα είδη των προηγμένων χαρακτηριστικών του, όπως η υπολογιστική φωτογραφία, η φωνητική απομόνωση για να ακούγεται μόνο η φωνή σας και όχι η κίνηση της πόλης όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, η ομαλή απόδοση για παιχνίδια με έντονα γραφικά.

Η Apple έχει αναβαθμίσει και την μπαταρία του για να συνεχίσετε να κάνετε όλα όσα θέλετε όλη την ημέρα. Όπως αναφέρει η εταιρεία κολοσσός με μία μόνο φόρτιση απολαμβάνετε έως και 26 ώρες αναπαραγωγή βίντεο στο iPhone 15 Plus, έως και 20 ώρες αναπαραγωγή βίντεο στο iPhone 15 και έως και 3 επιπλέον ώρες αναπαραγωγής βίντεο σε σύγκριση με το iPhone 12.

Και το κυριότερο; Το νέο iPhone είναι συμβατό με USB-C, που σας επιτρέπει να φορτίζετε το Mac ή το iPad σας με το ίδιο καλώδιο που χρησιμοποιείτε για τη φόρτιση του iPhone 15. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το iPhone 15 για να φορτίσετε το Apple Watch ή τα AirPods.

Το Xiaomi 13 Pro δεν… πάει πίσω

Επαγγελματική τεχνολογία οπτικής, ολοκληρωμένη αισθητική απεικόνισης και πλήρης εμπειρία Leica χάρη στον επαγγελματικό οπτικό φακό ενσωματώνονται στο νέο smartphone της Xiaomi για να σας δώσουν μοναδικές, αριστουργηματικές εικόνες και φωτογραφίες.

Ενσωματώνοντας τον εξαιρετικά μεγάλο αισθητήρα 1 ίντσας και οπτικά στοιχεία επαγγελματικής ποιότητας, ο ίδιος ο φακός Leica είναι ένα απίστευτο αριστούργημα. Κάθε εξάρτημα βελτιώνει την ποιότητα του φακού από την αρχή για να επιτύχετε ακόμα περισσότερη μετάδοση φωτός.

Εμπνευσμένος από τον επαγγελματικό φακό DSLR, ο τηλεφακός του  χωρίζεται σε δύο μονάδες και μπορεί να μετακινηθεί εσωτερικά για να μετατραπεί σε τηλεφακό και macro κάμερα.

Η σχεδίαση του σώματος είναι εξαιρετικά κυρτή στις δύο όψεις, με Corning® Gorilla® Glass Victus® στο μπροστινό μέρος της οθόνης. Στο πίσω μέρος θα δείτε βιοκεραμικό υλικό ιατρικού επιπέδου, που όχι μόνο προσθέτει μια απαλή πινελιά στη βελτιωμένη δομή, αλλά αναδεικνύει επίσης το σχεδιαστικό ύφος μιας flagship συσκευής.

Ο κορυφαίος επεξεργαστής του, Snapdragon 8 Gen 2 επιτρέπει αυξημένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αποτελώντας την αφετηρία μιας νέας εποχής εκπληκτικής ενεργειακής απόδοσης και αμέτρητων πλεονεκτημάτων τόσο για την καθημερινή όσο και για την επαγγελματική χρήση του smartphone.

Το Xiaomi 13 Pro είναι ανθεκτικό σε επαγγελματικό επίπεδο με IP68 αντοχή στο νερό και τη σκόνη για να το χρησιμοποιείτε πάντα άνετα δίχως άγχος και περιττή ανησυχία.

Μπορείτε να το φορτίσετε πλήρως μέσα σε μόλις 19 λεπτά με τον 120W Xiaomi HyperCharge ενώ απολαμβάνετε 19 ώρες και 22 λεπτά αναπαραγωγή video, 5 ώρες και 33 λεπτά εγγραφή 1080P, 104 ώρες και 29 λεπτά αναπαραγωγή μουσικής αλλά και 7 ώρες και 49 λεπτά gaming.

Τελικά, εσείς ποιο θα επιλέξετε;

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024