Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ: Σε νέα ψηφιακή διάσταση και… σχήμα

ΜΙΝΙ: Σε νέα ψηφιακή διάσταση και… σχήμα

Η ΜΙΝΙ δίνει στη δημοσιότητα λίγες ακόμα πληροφορίες για την νέα γενιά των Cooper εστιάζοντας στις νέες και ευρείες ψηφιακές δυνατότητες του πρώτου στρογγυλού infotainment στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας

H MINI αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για το νέο MINI Cooper και συγκεκριμένα για το εσωτερικό, εστιάζοντας στο νέο κυκλικό infotainment και στους ψηφιακούς νεολογισμούς τους.

Σύμφωνα με τις νεότερες συστάσεις, το infotainment που αποτελείται από μια οθόνη OLED με διάμετρο 9,44 ιντσών με προφανή κυκλική διάταξη, στοιχείο που εξασφαλίζει στην ΜΙΝΙ μια νέα πρωτιά για τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το στρογγυλό infotainment θα βασίζεται στο νεότερο λειτουργικό της MINI, με την ονομασία MINI Operating System το οποίο με την σειρά του βασίζεται σε λογισμικό Android Open Source.

Πλην αυτού το infotainment θα ενσωματώνει τα νέο, βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης της MINI με τρισδιάστατους χάρτες, AI και λειτουργία για εξοικονόμηση ενέργειας η οποία αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του νέου ΜΙΝΙ Cooper.

Παράλληλα μέσω της κεντρικής οθόνης θα είναι προσβάσιμα τα προγράμματα οδήγησης τα οποία η MINI ονομάζει Experience Modes και τα οποία συνοψίζονται σε Core, Green και Go-Kart. Εκτός από τις αυτονόητες ρυθμίσεις στην απόκριση του κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης κτλ η επιλογή κάθε προγράμματος παραλλάζει επίσης και την εικόνα του interface όσο και τους ήχους του καθώς και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του θαλάμου επιβατών.

Από τις λειτουργίες του infotainment δεν λείπει ο ψηφιακός βοηθός, ονόματι Spike ο οποίος ενεργοποιείται με την εντολή Hey MINI και μπορεί μέσω φωνητικών εντολών να βοηθήσει τον οδηγό να πλοηγηθεί σε όλες τις λειτουργίες χωρίς να πάρει τα χέρια από το τιμόνι. Όλα τα παραπάνω θα επιδέχονται over the air updates καθώς η νέα γενιά ΜΙΝΙ Cooper θα είναι διαθέσιμο με 5G που επιπλέον θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο ΜΙΝΙ Connected Store, την «αποθήκη» εφαρμογών της φίρμας που περιλαμβάνει από το Spotify και υπηρεσίες video streaming μέχρι games της AirConsole.

Ιδιαίτερη έμφαση υπόσχεται η ΜΙΝΙ και στην ηχητική προσωπικότητα των ηλεκτρικών εκδόσεων που αναλόγως και τις εκάστοτε ρυθμίσεις του οδηγού θα προσφέρουν πάνω από 30 διαφορετικά ηχητικά σήματα για τις λειτουργίες πληροφόρησης και προειδοποίησης.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τις συστάσεις, η πρεμιέρα των νέων ΜΙΝΙ ηλεκτρικών όσο και συμβατικών θα πραγματοποιηθεί πριν την εκπνοή της χρονιάς πιθανότατα στην προσεχή έκθεση του Μονάχου χωρίς προς το παρόν η ΜΙΝΙ να το έχει «κλειδώσει» με επίσημη ανακοίνωση.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024