Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση παρατηρούνται στον Βόλο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Μαγνησία.
Σε επείγουσα ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει:
1) Λόγω της πυρκαγιάς έχει τεθεί εκτός το υδραγωγείο του κάμπου, με αποτέλεσμα την απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού την ώρα.
Η απώλεια αυτής της ποσότητας νερού οδηγεί σε εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μείωσης πίεσης στο δίκτυο στο σύνολο της πόλης.
Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο, ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου.
2) Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού.
Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 27/7/23.
3) Όμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου φαίνονται να δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση, αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας