Πέρα από το φυσικό περιβάλλον, θύματα των πυρκαγιών, που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, υπήρξαν και πολλά ζώαμεταξύ αυτών και σκυλιά, που άλλα κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, άλλα δυστυχώς όχι.
Όσα επιβίωσαν βρέθηκαν από πυροσβέστες και εθελοντές τρομοκρατημένα σε καμένες εκτάσεις δίχως νερό και φαγητό.
Ένα σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει έναν πυροσβέστη από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια να δίνει νερό μέσα από την παλάμη του σε δύο σκυλιά, εμφανώς φοβισμένα και ταλαιπωρημένα.
Λίγα λεπτά αργότερα καταλαβαίνουν πως μαζί του δεν κινδυνεύουν και αρχίζουν δειλά δειλά να δέχονται την φροντίδα του.
Ο πυροσβέστης τα πλησιάζει, βγάζει το παγούρι του, ρίχνει νερό στα χέρια του και τα δροσίζει. Τα ζώα πίνουν το νερό μέσα από τα χέρια του και επιτέλους ανακουφίζονται.
Δείτε τη συγκινητική στιγμή:
#Φωτιες 24 ώρες ακολούθησαν του πυροσβέστες που τα προστάτευαν για να μην καούν απο τις φωτιές στα Δερβενοχώρια. Μετά από κοινοποιήσεις βρήκαν τους ιδιοκτήτες τους!
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.