Γερμανία: Μυρμήγκια έκοψαν το ίντερνετ σε χωριό κάνοντας… σεξ
«Αυτό ήταν μία καταστροφή!», δήλωσε ένας εξαγριωμένος κάτοικος που έμεινε χωρίς διαδίκτυο εξαιτίας των «ζωηρών» μυρμηγκιών.
Χάος σε ένα χωριό στη Γερμανία προκάλεσε η σεξουαλική ζωή μιας αποικίας μυρμηγκιών, καθώς τα «ζωηρά» έντομα έκοψαν το ίντερνετ στους κατοίκους για μία εβδομάδα.
Αυτό συνέβη όπως αναφέρει η Daily Mail, επειδή τα μυρμήγκια διάλεξαν ως ερωτική φωλιά ένα κουτί παρόχου τηλεπικοινωνιών στο χωριό κοντά στο Βάλντενμπουργκ στη δυτική Γερμανία. Την ώρα της ερωτικής πράξης τα μυρμήγκια άφηναν ένα πολύ λεπτό στρώμα οξέος το οποίο έφθειρε τα καλώδια και τις πλακέτες των κυκλωμάτων.
Οι σεξουαλικές πράξεις των εντόμων είχαν ως αποτέλεσμα να ρίξουν κυριολεκτικά το ίντερνετ, εκνευρίζοντας αρκετούς κατοίκους, οι οποίοι θα έπρεπε να περάσουν μία εβδομάδα χωρίς τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, για κλήσεις ή ακόμα για αναζήτηση για το πώς να σταματήσεις τις συνουσίες των μυρμηγκιών.
Ο ειδικός εντομολόγος, Ματίας Νους, εξήγησε πως η συνήθης περίοδος ζευγαρώματος των μυρμηγκιών είναι την άνοιξη, μετά την οποία πηγαίνουν να αναζητήσουν μια νέα φωλιά.
«Η νεότερη αποικία των μυρμηγκιών εγκαταστάθηκε στο κουτί διανομής επειδή νόμιζαν ότι είναι μια σπηλιά», είπε χαρακτηριστικά στο Tag24 ο Νους.
Τα μυρμήγκια κινούνταν γύρω από το κουτί και άφηναν πίσω τους μια έκκριση που περιείχε έως και 2 χιλιοστόγραμμα μυρμηκικού οξέος, το οποίο είναι διαβρωτικό για τα μέταλλα και τους ιστούς.
Αυτό θα μπορούσε να τα προστατεύσει από φυσικούς εχθρούς αλλά δεν θα τα έσωζε από τον απεντομωτή που στάλθηκε για να δώσει ένα τέλος στο «όργιο». Μόλις εκδιώχθηκαν τα μυρμήγκια, τα καλώδια και οι πλακέτες των κυκλωμάτων αντικαταστάθηκαν.
«Ήταν μία καταστροφή»
Ο κάτοικος της περιοχής Μάνφρεντ Βερλ, δήλωσε στην εφημερίδα Tag24: «Αυτό ήταν μία καταστροφή! Όλη η περιοχή χτυπήθηκε σε μία στιγμή».
Μόνο φέτος η Telekom, η οποία είναι υπεύθυνη για τα κουτιά διανομής, κατέγραψε πέντε βλάβες λόγω επιδρομής μυρμηγκιών και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Τζορτζ βον Βάγκνερ, δήλωσε ότι τα μυρμήγκια, που κινούνταν πάνω στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, δημιουργούσαν μικρά βραχυκυκλώματα.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442