Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεβάδα: Εκατομμύρια τεράστιοι «γρύλοι μορμόνοι» προκαλούν τρόμο

Νεβάδα: Εκατομμύρια τεράστιοι «γρύλοι μορμόνοι» προκαλούν τρόμο

Έξι περιοχές της Νεβάδα να βρίσκονται σε «κατάσταση πολιορκίας» με τους κατοίκους να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

«Όμηροι» στα σπίτια τους έχουν μείνει οι κάτοικοι της Νεβάδα καθώς εκατομμύρια έντομα γνωστά ως «γρύλοι μορμόνοι», έχουν κατακλείσει την περιοχή με τις εικόνες να θυμίζουν βιβλική καταστροφή.

Σε βίντεο που έχουν γεμίσει τόσο τα social media αλλά και τοπικά μέσα ενημέρωσης από έξι περιοχές της Νεβάδα που βρίσκονται σε «κατάσταση πολιορκίας», διακρίνονται εκατομμύρια από τα συγκεκριμένα έντομα να έχουν κατακλίσει τοίχους σπιτιών, κήπους, δρόμους αλλά και χωράφια, ακόμα και τους τοίχους ενός νοσοκομείου με τους υπαλλήλους σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο KSL να επιστρατεύουν από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι εκχιονιστικά.

«Απλώς, για να φέρουμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο είχαμε ανθρώπους εκεί έξω με φυσητήρες φύλλων, με σκούπες, σε ένα σημείο είχαμε ακόμη και ένα τρακτέρ με εκχιονιστικό μηχάνημα, μόνο και μόνο για να σπρώξουμε τους σωρούς των γρύλων και να τους μετακινήσουμε» δήλωσε ο Στιβ Μπούροους διευθυντής κοινοτικών σχέσεων στο Northeastern Nevada Regional Hospital, στο τοπικό KSL TV.

«Κανίβαλοι γρύλοι μορμόνοι»

Μία κάτοικος η Κολέτ Ρέινολντς που δημοσίευσε βίντεο στο TikTok δείχνει εκατοντάδες χιλιάδες έντομα να έχουν γεμίσει τους τοίχους του σπιτιού της. Σύμφωνα με τη Ρέινολντς οι «γρύλοι μορμόνοι» είναι κανίβαλοι και όταν οδηγεί όπως είπε σύμφωνα με το Bussines Insider, είδε τους ζωντανούς να γυρίζουν και να τρώνε τους φίλους του που έχουν χτυπηθεί.

Μάλιστα σημειώνει πως «είμαι αιχμάλωτη στο σπίτι μου», υπογραμμίζοντας πως τα εν λόγω έντομα είναι «αηδιαστικά και μυρίζουν απαίσια».

@auntie_coolette♬ original sound – Colette Reynolds


«Μοιάζουν σαν αράχνες και αφοδεύουν παντού», δήλωσε ένας κάτοικος μίας εκ των περιοχών που επλήγησαν του Έλκο, ο Πρίσιους Ντρέικ.

Επικινδυνότητα στους δρόμους

Όπως σημείωσε ο εντομολόγος, του υπουργείου Γεωργίας της Πολιτείας της Νεβάδα, Τζεφ Νάιτ, τα συγκεκριμένα έντομα κάνουν πολύ επικίνδυνους τους δρόμους, καθώς μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ολισθηροί.

«Δύο ή τρεις χτυπιούνται και τρώνε τον φίλο τους και στη συνέχεια χτυπιούνται ξανά και ο δρόμος μπορεί να γεμίσει γρύλους και να γίνει ολισθηρός. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι οι απογευματινές καταιγίδες καθώς με λίγο νερό γίνεται ολισθηρός και υπάρχουν αρκετά ατυχήματα εξαιτίας των γρύλων», προσέθεσε.

Παρά το όνομά τους τα συγκεκριμένα έντομα σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, Ρένο δεν είναι βιολογικά γρύλοι αλλά τεχνικά και είναι «μακρυκεράτιες ακρίδες», ονόματι τεττιγονίδες, ενώ δεν πετάνε αλλά περπατάνε ή πηδάνε για να κινηθούν.

Πού οφείλεται η αύξησή τους

Τα συγκεκριμένα έντομα γεννάνε αυγά το καλοκαίρι, τα οποία μένουν αδρανή κατά τη διάρκεια του χειμώνα και εκκολάπτονται την άνοιξη, ωστόσο φέτος λόγω ενός ασυνήθιστα βροχερού χειμώνα τα αυγά καθυστέρησαν.

Σύμφωνα με τον Νάιτ που μίλησε στον Guardian ο κύκλος του μεγάλου αριθμού αυτών των εντόμων στο πικ τους μπορεί να διαρκέσει από τέσσερα έως έξι χρόνια, προτού τεθούν υπό έλεγχο από άλλα έντομα ή θηρευτές.

«Πιθανότατα η ξηρασία ‘πυροδότησε’ την εκκόλαψη των αυγών. Μόλις έχουν το πάνω χέρι ο πληθυσμός τους αυξάνεται για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια πέφτει», προσέθεσε ο Νάιτ.

Ο Νάιτ ασχολείται με τα χωράφια της Νεβάδα από το 1976 και έχει παρατηρήσει 40 εξάρσεις του πληθυσμού τους αυτά τα χρόνια. Όπως εξήγησε όταν μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο δεν το κάνουν για λόγους μετανάστευσης αλλά επειδή αναζητούν περισσότερο χώρο.

«Υπάρχουν πολλοί από εμάς εδώ, όποτε ας αρχίσουμε να μετακινούμαστε», εξήγησε.

Πώς πήραν το όνομά τους

Οι «γρύλοι μορμόνοι» αποτελούν «πληγή» για τους αγρότες των ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και πήραν το όνομά τους από το 1800 όταν κατέστρεφαν τα αγροκτήματα των Μορμόνων κατοίκων της Γιούτα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Γιούτα από τότε συνεχίζουν να καταστρέφουν μερικές από τις πιο επικερδείς καλλιέργειες της πολιτείας όπως καλαμπόκι, βρώμη, σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι.

Από το 1930 το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει αναλάβει δράση προκειμένου να εμποδίσει τις ακρίδες και τους «γρύλους μορμόνους» να καταστρέφουν βοσκοτόπια και καλλιέργειες, ενώ και οι δυτικές πολιτείες όπως η Μοντάνα, η Γιούτα και το Αϊντάχο έχουν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για την καταστολή τους.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024