Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
live
Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: «Όχι» στον τερματισμό του πολέμου από τον Νετανιάχου - Η Χαμάς απαντά για κατάπαυση του πυρός

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: «Όχι» στον τερματισμό του πολέμου από τον Νετανιάχου – Η Χαμάς απαντά για κατάπαυση του πυρός

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει το οριστικό τέλος του πολέμου

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για σχέδιο εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζει ότι δεν θα δεχτεί μία συμφωνία που περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου στον θύλακα και ξεκαθαρίζει ότι η εισβολή στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς.

«Το να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», δηλώνει ο Νετανιάχου.

Η ισλαμιστική οργάνωση αναμένεται να απαντήσει σύντομα στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός 40 ημερών σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων. Αναμένεται, ωστόσο, να επαναλάβει το αίτημά της για λήξη του πολέμου.

Εν τω μεταξύ, χθες 1η Μαΐου, άνοιξε ξανά το πέρασμα Ερέζ, για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, επιτρέποντας σε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Στις ΗΠΑ οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια από διαδηλωτές που στηρίζουν τους Παλαιστινίους συνεχίζονται, με την αστυνομία να κάνει έφοδο στο Κολούμπια, ενώ πρωτοφανείς εικόνες έρχονται και από το UCLA.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξει στο in

05:00 Σύνοψη των σημαντικότερων εξελίξεων

  • Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, επισκέφτηκε το Ισραήλ, κατηγορώντας τη Χαμάς για τη στάση της στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης και επανέλαβε την «ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη Ράφα».
  • Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα.
  • Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) λέγεται ότι ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, και του αρχηγού του γενικού επιτελείου του Ισραήλ, Χέρζι Χαλέβι.
  • Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του ανατολικού τμήματος της Ράφα, όπου αναμένεται ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να ξεκινήσει χερσαία επίθεση.
  • Πάνω από το 90% των Παλαιστινίων στη Γάζα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ο θύλακας εξαιτίας του πολέμου έχει υποστεί οικονομικές απώλειες ύψους 33 δισ. δολαρίων.
  • Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε σπίτια στο βόρειο Ισραήλ σε απάντηση των επιθέσων των IDF στον νότιο Λίβανο.
  • Ο Ριγιάντ Μανσούρ, πρέσβης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, κάλεσε τις χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης να το πράξουν τώρα. «Για όσους δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει ένα κράτος της Παλαιστίνης, λέμε ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω καθυστέρηση. Αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν ένα παλαιστινιακό κράτος και μαζί με αυτό κάθε ευκαιρία για ειρήνη δεν περιμένουν», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
  • Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν τον τερματισμό της βίας στη Δυτική Όχθη μετά τον θάνατο 14 ατόμων σε προσφυγικό καταυλισμό.
  • Το πέρασμα Ερέζ άνοιξε ξανά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου και 30 φορτηγά πήραν το «πράσινο» φως για να περάσουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF, Χέρζι Χαλέβι, βρέθηκε στα σύνορα με τον Λίβανο και δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μια επίθεση στον βορρά.
  • Υπό αναταραχή βρίσκονται τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ μετά τις αστυνομικές επεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών για τη Γάζα. Μόνο στην Νέα Υόρκη οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει στις 300 τις τελευταίες ώρες.
  • Στο Κολούμπια η αστυνομία έκανε έφοδο και άδεισε το Χάμιλτον Χολ από τους καταληψίες φοιτητές, το UCLA βρέθηκε αντιμέτωπο με συγκρούσεις φιλοπαλεστήνιων και φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών, με πράξεις πρωτοφανούς βίας για το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
  • Επέμβαση έγινε και στην Αριζόνα, με την αστυνομία του ιδρύματος να κάνει χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος.
  • Στο Ταφτς οι αρχές του ιδρύματος απειλούν με αποβολή όσους φοιτητές δεν εκκενώσουν την κατάληψη, ενώ 10 άτομα συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριδας.

Διαβάστε όλα όσα προηγήθηκαν εδώ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024