Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια

Αν υπάρχουν μέρες που απλά ψάχνεις να βρεις τρόπο για να απομακρύνεις τα έντομα και ενώ τα έχεις δοκιμάσει όλα, τότε σου έχουμε τη λύση.

Αν υπάρχουν μέρες που ψάχνεις να βρεις τρόπο για να απομακρύνεις τα κουνούπια και ενώ τα έχεις δοκιμάσει όλα αποτέλεσμα, τότε σου έχουμε τη λύση.

Υπάρχουν ορισμένα χρώματα, σύμφωνα με το jenny.gr, που διώχνουν μακριά τα κουνούπια και κάποια άλλα που τα τραβούν σαν μαγνήτη.

Το ανοιχτό μπλε

Σε αντίθεση με τους πιο σκούρους μπλε τόνους, οι πιο ανοιχτοί, όπως το γαλάζιο μπλε αντανακλούν περισσότερη θερμότητα και φως. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια οπότε η επιλογή του ανοιχτού μπλε είναι μια σοφή επιλογή εκ μέρους σου.

Το μωβ ή το βιολετί

Το βιολετί έχει το μικρότερο μήκος κύματος από οποιοδήποτε χρώμα στο φάσμα του ορατού φωτός. Δεδομένου ότι τα κουνούπια προτιμούν χρωματικούς τόνους μεγάλου μήκους κύματος, όπως τους κόκκινους και ή τους πορτοκαλί τόνους, δεν πλησιάζουν μωβ επιφάνειες.

To λευκό

Τα κουνούπια μένουν μακριά από ανοιχτά χρώματα, κυρίως από το λευκό. Είναι λοιπόν το ιδανικό χρώμα, προκειμένου να τα κρατήσουμε μακριά μας. Γέμισε λοιπόν όλη σου την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα με λευκά σύνολα και συνδυασμούς.

Το πράσινο

Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, αλλά τα κουνούπια αποφεύγουν το πράσινο χρώμα. Οπότε φόρεσέ το άφοβα, καθώς δεν θα σε περάσουν για κάποιο φυτό στο οποίο θα θέλουν να προσγειωθούν.

Σε περίπτωση που δεις όμως ξανά να σε πλησιάζουν, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την ενοχλητική παρουσία τους. Το πρώτο πράγμα είναι η σιτρονέλλα. Σωτήρια σε συναυλίες και κάθε καλοκαιρινή έξοδο, μπορείς να τη βρεις σε κεριά και βραχιολάκια για το χέρι, εξασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία στον χώρο σου.

Η λεβάντα πέρα από το εξαιρετικό και πλούσιο άρωμά της, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Αν μάλιστα νιώσεις μερικά φύλλα της, θα βγάλουν ένα έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και παράλληλα φροντίζει την επιδερμίδα. Άπλωσέ τη σε σημεία του σώματος σου, όπως τα πόδια σου και θα καταλάβεις τη θαυματουργή χρήση της.

Ανακάτεψε εναλλακτικά, αιθέρια έλαια όπως λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτα σε διάφορα σημεία του σώματός σου. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024