Ελεύθερη χωρίς βραχιολάκι με περιορισμούς ωστόσο αναμένεται να αφεθεί η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Την απόφαση της ηλεκτρονικής επιτήρησης ήρε σήμερα, Πέμπτη ο Βέλγος δικαστής που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.
Πλέον η Εύα Καϊλή δεν χρειάζεται να φορά το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που της είχε τεθεί με την αποφυλάκισή της στις 14 Απριλίου 2023. Ωστόσο θα υπάρξουν περιορισμοί οι οποίοι δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
«Το μέτρο δεν είναι πλέον απαραίτητο για την υπόλοιπη έρευνα και είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστικό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Eric Van Duyse.
Οι δικηγόροι της είχαν προαναγγείλει ότι θα υποβάλλουν σχετικό αίτημα, προκειμένου η ίδια να μπορέσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής.
Χαρακτηριστικά, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει ότι «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».
«Προσφεύγουμε στο Ευρωκοινοβούλιο»
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Έλληνας συνήγορος της Εύας Καϊλή αποκάλυψε πως θα προσφύγουν στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή.
«Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα απ΄ τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα» είχε επισημάνει ο κ. Δημητρακόπουλος.
«Εάν γίνει δεχτή από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ακυρώνεται η προδικασία και ξεκινάει από την αρχή. Το κοινοβούλιο δεν ήξερε ότι παρακολουθείτο η κ. Καϊλή. Η μία δυνατότητα είναι να παραδεχτεί το κοινοβούλιο ότι την παρακολουθούσε, και έτσι ακυρώνεται η διαδικασία που έχει γίνει, και ακυρώνονται όλες οι ανακριτικές πράξεις. Εμείς δεν πάμε όμως με αυτό, έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία που αποδομούνται τις κατηγορίες που έχει προσάψει ο Παντσέρι στην Εύα Καϊλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας