Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Πατέρας γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον 11χρονο γιο του και είπε ότι έπεσε από δέντρο

Βρετανία: Πατέρας γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον 11χρονο γιο του και είπε ότι έπεσε από δέντρο

Το μένος και η δύναμη που είχαν οι γροθιές του 41χρονου πάνω στον 11χρονο γιο του ήταν τέτοια που προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό στο συκώτι του παιδιού.

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας άνδρας στη Βρετανία όντας σε κατάσταση αμόκ γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον «υποσιτισμένο» 11χρονο γιο του.

Μάλιστα ο άνδρας όχι μόνο χτύπησε με μανία το αγόρι αλλά αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να προσπαθήσει να το σώσει υποστήριξε πως το παιδί έπεσε από δέντρο και χτύπησε.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο η υπόθεση αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες με τον 41χρονο Μάικλ Χάρισον να δηλώνει ένοχος.

Σύμφωνα με τον Independent ο 41χρονος καταδικάστηκε την Πέμπτη σε ισόβια φυλάκιση από το Βασιλικό Δικαστήριο του Ντέρμπι με ελάχιστη έκτιση ποινής τα 21,5 χρόνια.

Σύμφωνα με το δικαστήριο το πρωί της 18ης Ιουνίου ο 41χρονος γρονθοκόπησε επανειλημμένως τον 11χρονο Μίκι στο σπίτι του. Ο Μίκι ζύγιζε 24 κιλά πολύ κάτω από τα 34 κιλά που είναι ο μέσος όρος για ένα 11χρονο αγόρι.

Το μένος και η δύναμη που είχαν οι γροθιές του Χάρισον πάνω στον 11χρονο γιο του ήταν τέτοια που προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό στο συκώτι του παιδιού. Ωστόσο ο άνδρας αντί να καταλάβει τη ζημιά που έκανε στο παιδί και να το μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου θα μπορούσε να έχει σωθεί, έβαλε τον 11χρονο μέσα στο βαν του και το μετέφερε στο Σίπλι Παρκ του Heanor. Μάλιστα κάλεσε τις υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο Μίκι είχε πέσει από ένα δέντρο.

 «Καταπέλτης» ο δικαστής

Μάλιστα ο δικαστής, Σον Σμιθ απευθυνόμενος στον Χάρισον ήταν «κόλαφος»: «Στις 13:18 το Σάββατο 18 Ιουνίου ξεκίνησες μία κοροϊδία που αποκλειστικό σκοπό είχε να προστατέψεις τον εαυτό σου. Αυτό έγινε επειδή επιτέθηκες στον 11χρονο γιο σου τον Μίκι. Τον χτύπησες και τον γρονθοκόπησες τόσες πολλές φορές που τουλάχιστον ένα από αυτά τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατό που προκάλεσε ζημιά στο συκώτι».

«Αντί να αντιμετωπίσεις αυτό που έκανες, τηλεφώνησες για ασθενοφόρο και ανέφερες πως ο Μίκι έπεσε από ένα δέντρο. Αυτό που έκανες εκείνο το πρωί τελείωσε τη ζωή ενός μικρού αγοριού και άδειασε τη ζωή πολλών άλλων», συμπλήρωσε.

Ο δικαστής προσέθεσε πως ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν αποτέλεσμα ότι ο Χάρισον «τρελάθηκε», καταστρέφοντας έπιπλα και προκαλώντας πολλαπλούς αμβλείς τραυματισμούς στον Μίκι.

Ο εισαγγελέας Πήτερ Τζόις δήλωσε στο δικαστήριο: «Το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 13:20, ο κατηγορούμενος, Μάικλ Χάρισον, έκανε μία κλήση έκτακτης ανάγκης στο 999 στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων των Ανατολικών Μίτιλαντς, για να αναφέρει πως ο γιος του έπεσε από ένα δέντρο στο Σίπλι Παρκ του Heanor. Είπε στις Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών τον αριθμό του οχήματός και πού θα μπορούσαν να βρεθούν ο ίδιος και ο Μίκι».

«Ο κατηγορούμενος εκείνη την ημέρα πήγε σαν μάρτυρας στην αστυνομία για να περιγράψει τον θάνατο του γιου του που προήλθε από ατύχημα»

Σύμφωνα με τον Τζόις όταν έφτασε το ιατρικό προσωπικό βρήκε τον Μίκι να δυσκολεύεται να ανασάνει, ωστόσο έπαθε καρδιακή ανακοπή, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Νότιγχαμ και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 14:39.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως το θύμα «ήταν 11 χρόνων και ζύγιζε 24 κιλά. Ο κατηγορούμενος εκείνη την ημέρα πήγε σαν μάρτυρας στην αστυνομία για να περιγράψει τον θάνατο του γιου του που προήλθε από ατύχημα. Η πρώτη του μαρτυρία ήταν ότι στο Σίπλι Κάντρι Παρκ ο Μίκι είχε πέσει από ένα δέντρο».

Ωστόσο διαπιστώθηκε πως «όλη η μαρτυρία ήταν μία ψεύτικη ιστορία που επινόησε ο κατηγορούμενος για να καλύψει το γεγονός ότι είχε τραυματίσει θανάσιμα τον γιο του».

Επίσης κατηγόρησε τον Χάρισον ότι «είχε καθαρίσει τη σκηνή της επίθεσης και είχε απαλείψει κάθε στοιχείο που βρήκε σε σχέση με ό,τι έκανε στον Μίκι».

Ο 11χρονος μπορεί να είχε επιβιώσει

Σύμφωνα με τον Τζόις το τηλεφώνημα στο 999 έγινε σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την επίθεση. «Μπορούμε να πούμε ότι ο Μίκι δέχθηκε τόσα πολλά χτυπήματα σε τόσα πολλά σημεία του σώματός του».

Μάλιστα σύμφωνα με τη γνώμη ενός ειδικού που υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έχει μελετήσει τα στοιχεία, ο 11χρονος μπορεί να είχε επιβιώσει με έγκαιρη και κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ζητώντας μετρίαση της ποινής, η συνήγορος υπεράσπισης, Βανέσα Μάρσαλ, δήλωσε πως ο Χάρισον θα πρέπει να αντέξει τον «φριχτό, τραγικό και ασυγχώρητο» θάνατο του γιου του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Όπως υποστήριξε ο θάνατος του Μίκι ήταν το αποτέλεσμα μίας «μεμονωμένης έκρηξης αχρείαστης βίας».

Ο Χάρισον μετά την ανακοίνωση της κατηγορίας φορώντας ένα λευκό T-shirt, που έγραφε τη λέξη «οικογένεια» στο μπροστά μέρος και έκανε νόημα προς τα ΜΜΕ λέγοντας πως «εγώ θα αγαπάω την οικογένειά μου, δεν έχουν σημασία αυτά που λέτε. Βγάλτε οποιαδήποτε εκδοχή σας αρέσει».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024