Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
PEGA: Eξώδικο της Intellexa - Προσπάθεια εκφοβισμού δημοκρατικού θεσμού βλέπει η Επιτροπή

PEGA: Eξώδικο της Intellexa – Προσπάθεια εκφοβισμού δημοκρατικού θεσμού βλέπει η Επιτροπή

Νέο εξώδικο στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές (PEGA) έστειλε η εταιρεία Intellexa, που εμπορεύεται το Predator.

Την αποστολή εξωδίκου από την εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το Predator, αποκάλυψε η εισηγήτρια της PEGA, της επιτροπής διερεύνησης των παρακολουθήσεων μέσω παράνομων λογισμικών Σοφί Ιντ’ Βελτ, κάνοντας λόγο για προσπάθειες εκφοβισμού ενός δημοκρατικού θεσμού.

Όπως γράφει σε ανάρτησή της «Ο πωλητής spyware #Intellexa κλήθηκε επανειλημμένως να δώσει απαντήσεις στην @EP_PegaInquiry αλλά δεν απάντησε ποτέ. Τώρα οι δικηγόροι της Intellexa γράφουν επιστολές που υπονοούν νομικές ενέργειες. Αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού ενός δημοκρατικού θεσμού είναι απαράδεκτες. (Και δεν θα λειτουργήσουν)».

Στο πρόσφατο πόρισμά της καταπέλτη για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση η PEGA μιλά για τις εταιρείες Ιntellexa και Krikel που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών κάνοντας ειδική μνεία στις σχέσεις των επικεφαλής τους με άτομα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση της Σοφί Ιντ’ Βελτ

Η Intellexa δεν απαντά αλλά απειλεί

Στην επιστολή, όπως αναφέρει η ΕφΣυν, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι η επιτροπή Pega υπερέβη τις εξουσίες της, ότι η έρευνα δεν διεξήχθη σωστά και ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στην εταιρεία να εκθέσει τις απόψεις τους.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να λάβουμε τις απαντήσεις από την εταιρεία. Όχι μόνο ψάξαμε να βρούμε τους εκπροσώπους και κανείς δεν απάντησε, στείλαμε μέχρι και συστημένη επιστολή», λέει η Σοφί Ιντ’ Βελτ, ευρωβουλευτής από την Ολλανδία, στην εφημερίδα.

Σημειώνεται δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Intellexa στρέφεται κατά της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα και το κύρος των ενεργειών της.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024