Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Ο Έλον Μασκ προαναγγέλλει κλήσεις και κρυπτογραφημένα μηνύματα

Twitter: Ο Έλον Μασκ προαναγγέλλει κλήσεις και κρυπτογραφημένα μηνύματα

Σε εφαρμογή το σχέδιο του «app για όλα».

Το Twitter θα λανσάρει κρυπτογραφημένα άμεσα μηνύματα και κλήσεις φωνής και βίντεο, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο Έλον Μασκ περιγράφοντας τα σχέδιά του για ενίσχυση των δυνατοτήτων επικοινωνίας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μασκ, η πλέον πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Twitter περιέχει αλλαγές στα άμεσα μηνύματα ή DM, δηλαδή στα ιδιωτικά μηνύματα που στέλνουν οι χρήστες ο ένας στον άλλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας είπε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να απαντούν σε οποιοδήποτε μήνυμα σε ένα νήμα DM, όχι μόνο στο πιο πρόσφατο, καθώς και να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε emoji για να αντιδρούν σε ένα μήνυμα. Σημειώνεται ότι προηγουμένως, οι χρήστες μπορούσαν να απαντούν μόνο στο πιο πρόσφατο μήνυμα σε ένα νήμα DM και να αντιδρούν μόνο με συγκεκριμένα emoji.

Όπως αποκάλυψε ο Μασκ τα κρυπτογραφημένα DM «πρέπει» να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Σε ότι αφορά την κρυπτογράφηση στα μηνύματα σημαίνει ότι μόνο ο αποστολές και ο παραλήπτης θα μπορούν να δουν ένα μήνυμα. Θεωρητικά δηλαδή, ούτε το Twitter σαν οργανισμός θα μπορεί να δει ή να υποκλέψει άμεσα μηνύματα μεταξύ χρηστών.

Έμφαση στο απόρρητο

Ήδη από τον Ιανουάριο η Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook είχε ανακοινώσει ότι επεκτείνει τις δοκιμές για «προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη» για την υπηρεσία Messenger, δηλαδή την δική της πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Το WhatsApp, η άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta, έχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο εδώ και αρκετά χρόνια.

Συνολικά, οι υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι χρήστες εστιάζουν περισσότερο στο απόρρητο.

Σύντομα βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις

Ο Μασκ προανήγγειλε επίσης ότι οι βιντεοκλήσεις και οι φωνητικές κλήσεις θα προστεθούν σύντομα στο Twitter, ώστε οι χρήστες να μπορούν να «μιλούν με ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο» χωρίς να τους δίνουν αριθμό τηλεφώνου.

Από την εποχή που το Twitter ξεκίνησε τη λειτουργία του τα άμεσα μηνύματα μεταξύ των χρηστών δεν ήταν στις προτεραιότητες των προηγούμενων CEO της εταιρείας. Ωστόσο, ο Μασκ έχει επισημάνει πολλές φορές την πρόθεσή του να μετατρέψει το Twitter σε μια «εφαρμογή για τα πάντα» από την ανταλλαγή μηνυμάτων έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024