Barbie: Για πρώτη φορά στην αγορά κούκλα με σύνδρομο Down
«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie , αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της.
Θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie, σχολίασε η υπέύθυνη της εταιρείας Mattel με αφορμή την κυκλοφορία της νέας κούκλας
Μια νέα κούκλα Barbie με χαρακτηριστικά ανθρώπων με σύνδρομο Down παρουσιάστηκε από την εταιρεία Mattel, την οποία ονόμασε «Barbie τρισωμία 21».
«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της.
Αυτή η νέα κούκλα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS) των ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι. Είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες Barbie, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο Down.
Δείτε το βίντεο
Η τρισωμία 21 είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συνδέεται με την ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων.
Η Mattel διέθετε επί δεκαετίες στην αγορά μια λευκή, ξανθιά κούκλα –εκτός ορισμένων σπανίων εξαιρέσεων– όμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας. Το 2106 παρουσίασε μια «στρογγυλή», μια «μικρή» και μια «μεγάλη» Barbie. Σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας