Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Barbie: Μετά τα ακουστικά βαρηκοΐας κυκλοφορεί η κούκλα με σκολίωση

Barbie: Μετά τα ακουστικά βαρηκοΐας κυκλοφορεί η κούκλα με σκολίωση

Η κούκλα 15 εκατοστών φοράει ροζ φόρεμα και έχει αφαιρούμενο πράσινο στήριγμα πλάτης, λευκά παπούτσια και καστανά μαλλιά.

Αφού επικρίθηκε στο παρελθόν για την κατασκευή πολύ λεπτών και υπερβολικά σεξουαλικών δειγμάτων, η εταιρεία έχει πλέον δημιουργήσει μια πιο ποικιλόμορφη γκάμα, αφορώντας διάφορες κοινωνικές ομάδες ανθρώπων. Η σειρά της εταιρείας παιχνιδιών για τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea, θα παρουσιάσει μια νέα προσθήκη μιας κούκλας που θα χαρακτηρίζεται από καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη και θα φέρει αφαιρούμενο στήριγμα πλάτης, σαν τα άτομα με σκολίωση.

Πώς δημιουργείται η νέα κούκλα

Η ομάδα της Mattel συνεργάστηκε στενά με τον Dr. Luke Macyszyn, πιστοποιημένο νευροχειρουργό και ειδικό στις σύνθετες διαταραχές της σπονδυλικής στήλης των παιδιών, ο οποίος συμβούλευσε τους σχεδιαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της κούκλας.

Η κούκλα 15 εκατοστών φοράει ροζ φόρεμα και έχει αφαιρούμενο πράσινο στήριγμα πλάτης, λευκά παπούτσια και καστανά μαλλιά.

Το κοινωνικό μήνυμα και το σκεπτικό

Η Lisa McKnight, εκτελεστική αντιπρόεδρος και παγκόσμια επικεφαλής της Barbie και υπεύθυνη και για τις άλλες κούκλες της Mattel, δήλωσε: «Πιστεύουμε στη δύναμη της αντιπροσωπευτικότητας και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικίλες εμφανίσεις, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη Barbie και τώρα σε μια σειρά με τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea».

Με την ελπίδα να ανοίξει συζήτηση περί αυτής της πρωτοβουλίας, η McKnight πρόσθεσε: «Η σειρά μας με την Chelsea παρέχει απείρως περισσότερους τρόπους για να πυροδοτήσει την αφήγηση ιστοριών, ενώ παράλληλα παρέχει στα παιδιά έναν τρόπο να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και τις δεξιότητες τους μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».

Ορισμένες από τις κούκλες που περιλαμβάνονται είναι: Κούκλες που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι, κούκλες Plus size, κούκλες που φορούν χιτζάμπ και κούκλες νοηματικής γλώσσας.

Το 2022, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης την πρώτη της Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας με την υποστήριξη της νικήτριας του Strictly Come Dancing, Rose Ayling-Ellis.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024