Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να δει ποιοι θα εμφανιστούν στην κηδεία

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να δει ποιοι θα εμφανιστούν στην κηδεία

Αναρωτιόταν ποιοι θα εμφανίζονταν στην κηδεία του. Έτσι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Κάποια πράγματα πιστεύαμε ότι θα τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες ή σειρές. Κάτι τέτοιο, όμως, ανέτρεψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο 60χρονος Baltazar Lemos που σκηνοθέτησε τον θάνατο και την κηδεία του. Ήθελε να δει πόσοι θα εμφανιστούν.

Φυσικά και η ιδέα του Baltazar Lemos εξόργισε παρά εντυπωσίασε φίλους και συγγενείς του. «Θέλω πραγματικά να τον σκοτώσω. Δεν κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν κάνεις τέτοιου είδους αστεία», σχολίασε ένας από τους φίλους του αργότερα.

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Ο εργολάβος κηδειών σκέφτηκε το σχέδιό του όταν τέλεσε μια κηδεία, όπου έδωσαν το παρών δύο μόνο άνθρωποι. Τον έκανε να αναρωτιέται πόσοι θα πήγαιναν στην κηδεία του. Και έτσι έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Η αρχή έγινε με ένα ποστ στο Facebook. Μια φωτογραφία του έξω από το νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο. Την επόμενη μέρα ανακοίνωνε στα social media ότι πέθανε.

«Στην αρχή αυτού του θλιβερού απογεύματος, ο Baltazar Lemos μας άφησε. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν» έγραφε η ανάρτηση.

Το σχέδιο μέχρι την κηδεία

Η ανακοίνωση σόκαρε την οικογένεια και τους φίλους του Baltazar Lemos. Κανείς δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Εκείνος είχε τον χρόνο να οργανώσει τη λειτουργία σε ένα μικρό παρεκκλήσι στη Curitiba, στη Βραζιλία. Η κηδεία θα τελούνταν στις 18 Ιανουαρίου. Ημερομηνία που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του.

Σε ένα βίντεο από την κηδεία του φαίνονται οι κοντινοί του άνθρωποι. Θλιμμένοι, με δάκρυα στα μάτια. Μέχρι που ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους και τους εξήγησε ότι είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του. Ήθελε να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του.

«Έχω τελέσει 889 κηδείες τα τελευταία δύο χρόνια. Και σε κάποιες έχουν έρθει δύο άνθρωποι, σε άλλες γύρω στα 500 άτομα. Ήθελα να δω πόσοι θα έρχονταν στη δική μου», σημείωσε ο Baltazar Lemos.

«Είχα την ιδέα πριν από πέντε μήνες. Ήθελα να το κάνω να φανεί ότι πέθανα πραγματικά. Οι άνθρωποι το ερμήνευσαν με τον δικό τους τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να ξέρω ποιος θα ερχόταν στην αγρυπνία μου» δήλωσε ο Lemos και πρόσθεσε «Δεν το είπα σε κανέναν, γιατί ήλπιζα ότι θα πετύχαινε. Δεν είχα καμία πρόθεση να πληγώσω, να προσβάλω ή να κάνω κακό σε κανέναν. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Αυτές οι επτά ημέρες του άλλαξαν, όπως αποκάλυψε, τη ζωή.


Οι κοντινοί του άνθρωποι πάντως παραμένουν εξοργισμένοι, ειδικά όταν έμαθαν ότι η μητέρα του είναι αρκετά άρρωστη και θα μπορούσε να μάθει κάτι τέτοιο.

«Τον γνωρίζω από το 2001. Νομίζω ότι η ιστορία ήταν φρικτή. Πέρασα τη μια μέρα λυπημένος και την άλλη πολύ αγανακτισμένος. Για μένα, πέθανε στις 17 του μήνα, όταν έμαθα τα πάντα. Ήταν πολύ κακόγουστο», δήλωσε ένας διοργανωτής εκδηλώσεων που συνεργαζόταν με τον Baltazar Lemos. Εκείνος πάντως ανέβασε την απολογία του και στο Facebook με τίτλο «Πέθανα… αλλά είμαι ζωντανός».

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024