Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Barbie παρουσιάζει τη νέα κούκλα «Bessie Coleman», την πρώτη Αφροαμερικανίδα πιλότο

Η Barbie παρουσιάζει τη νέα κούκλα «Bessie Coleman», την πρώτη Αφροαμερικανίδα πιλότο

Αψηφώντας όλα τα εμπόδια, η Bessie έγινε υπέρμαχος των φυλετικών και έμφυλων διακρίσεων και κατέκτησε τους ουρανούς ως η πρώτη Αφροαμερικανίδα που αποκτά διεθνή άδεια πιλότου, εμπνέοντας τις γυναίκες να εξερευνήσουν μια καριέρα στην αεροπορία.

Η Barbie παρουσιάζει τη νέα κούκλα «Bessie Coleman», την πρώτη Αφροαμερικανίδα πιλότο, από τη σειρά Inspiring Women, η οποία τιμά γυναίκες του σήμερα αλλά και του παρελθόντος που άνοιξαν τον δρόμο στις επόμενες γενιές κοριτσιών να γίνουν ό,τι ονειρεύονται.

Αψηφώντας όλα τα εμπόδια, η Bessie έγινε υπέρμαχος των φυλετικών και έμφυλων διακρίσεων και κατέκτησε τους ουρανούς ως η πρώτη Αφροαμερικανίδα που αποκτά διεθνή άδεια πιλότου, εμπνέοντας τις γυναίκες να εξερευνήσουν μια καριέρα στην αεροπορία. Με το προσωνύμιο «Βασίλισσα Μπες» ή «Γενναία Bessie», η εμβληματική ιστορία της Bessie Coleman ενθαρρύνει τα κορίτσια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Η κούκλα «Bessie Coleman» είναι ντυμένη με ένα κλασικό πράσινο κοστούμι πιλότου, φοράει ψηλές μπότες με κορδόνια και ένα καπέλο με χαραγμένα τα αρχικά της «BC».

Ενόψει του εορτασμού για τον μήνα «Black History» και τιμώντας την κληρονομιά της Bessie Coleman, η Barbie συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «The Bessie Coleman Aviation All-Stars», ο οποίος ιδρύθηκε από την ανιψιά της, Τζίτζι Κόουλμαν. Μέσα από ένα πρόγραμμα για τις επιστήμες STEM εισάγει τους μαθητές στις βασικές αρχές της αεροναυπηγικής, σε ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της αεροπορίας με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους να κυνηγήσουν μια καριέρα στις STEM Επιστήμες και στην αεροπορία.

Η Barbie, συνεργάζεται επίσης με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Girls Write Now», που έχει αποστολή να καταρρίψει τις διακρίσεις φύλου, φυλής, ηλικίας και τον κοινωνικό ρατσισμό. Μέσω δωρεάς από τα έσοδα του project «Barbie Dream Gap», θα παρέχει προγράμματα συγγραφής και δημοσιογραφίας σε κορίτσια γυμνασίου και σε νέους, παρουσιάζοντας γυναίκες πρότυπα και εμπνέοντας αυτή τη γενιά να γίνουν οι επόμενοι συγγραφείς και ηγέτες του κόσμου.

Η Τζίτζι Κόουλμαν, συγγραφέας και Πρόεδρος του The Bessie Coleman Aviation All-Stars αναφέρει: «Ως γυναίκα που έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου να ενθαρρύνω παιδιά να εμπνευστούν για μια καριέρα στην αεροπορία, η οικογένειά μου και εγώ συγχαίρουμε την Barbie που διαδίδει την κληρονομιά της θείας μου τιμώντας τη με την κούκλα “Bessie Coleman” της σειράς Inspiring Women. Το να κρατήσω ζωντανή την κληρονομιά της Bessie ήταν πάντα έργο αγάπης για την οικογένειά μου και είμαστε περήφανοι που αναγνωρίζουμε την αποφασιστικότητα και τα επιτεύγματά της για τις έγχρωμες γυναίκες στην αεροπορία και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε και να διαδίδουμε το πρωτοποριακό της πνεύμα και όραμα. Ελπίζουμε μέσα από αυτήν την κούκλα περισσότεροι άνθρωποι να ανακαλύψουν την ιστορία της Bessie και να εμπνευστούν».

Η Lisa McKnight, SVP and Global Head of Barbie and Dolls της Mattel δήλωσε: «Η Bessie Coleman ξεπέρασε κάθε φυλετικό και έμφυλο ρατσισμό στη διάρκεια της καριέρας της. Ως η πρώτη Αφροαμερικανίδα πιλότος, η Bessie αποτελεί πρότυπο για όλα τα παιδιά και τα εμπνέει να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. Η Barbie είναι ενθουσιασμένη που παρουσιάζει την κούκλα “Bessie Coleman” από τη σειρά Inspiring Women συνεχίζοντας έτσι το πάθος της Bessie να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ονειρευτούν τον μέλλον τους».

Η συλλεκτική σειρά Barbie® Inspiring Women™ αποτίνει φόρο τιμής στις μεγάλες ηρωΐδες του παρελθόντος, στις θαρραλέες γυναίκες που πήραν ρίσκο, άλλαξαν κανόνες και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές κοριτσιών να ονειρεύονται δίχως όρια.

Η κούκλα είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024