Βιβλίο: Εταιρεία στη Γαλλία κυκλοφόρησε άρωμα που μυρίζει σαν χαρτί
Το χαρτί και το μελάνι ενέπνευσαν το τελευταίο άρωμα της παρισινής εταιρείας Diptyque
Στη Γαλλία κυκλοφόρησε ένα άρωμα για όσους αρέσκονται να μυρίζουν βιβλία.
Στο άρωμα βιβλίου που έχει το L’Eau Papier, το νέο eau de toilette της Diptyque, μπορεί κανείς να διακρίνει τη μυρωδιά του χαρτιού και του μελανιού, καθώς και άλλων υλικών. Η τιμή του νέου προϊόντος ξεκινά από 125 δολάρια.
Οι αρωματοποιοί έχουν από καιρό παρατηρήσει ότι το άρωμα των παλιών βιβλίων είναι ένα από τα αγαπημένα για πολλούς ανθρώπους, προφανώς λάτρες της ανάγνωσης. Πιστεύεται ότι αυτή είναι μια γλυκιά μυρωδιά, που θυμίζει βανίλια, σουέτ, ξηρά μπισκότα και σκόνη ταυτόχρονα.
Για το σκοπό αυτό, το χαρτί και το μελάνι ενέπνευσαν το τελευταίο άρωμα της παρισινής εταιρείας Diptyque. Το L’eau Papier προβάλλεται από την εταιρεία ως η ενσάρκωση δύο εργαλείων γραφής σε ένα άρωμα.
«Το L’Eau Papier αποτίει φόρο τιμής στο καλλιτεχνικό μας DNΑ», λέει ο Laurence Semichon, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Diptyque. «Γιορτάζει τη δύναμη της φαντασίας, όπου το χέρι, το μελάνι και το χαρτί γίνονται ένα. Είναι ένας φόρος τιμής στην καλλιτεχνική δημιουργία και στο χαρτί, θυμίζει την ιστορία του Οίκου, το πάθος για τη γραμμή και τη γραφή που ενέπνευσε το ιδρυτικό μας τρίο».
Παλαιότερα, οι αρωματοποιοί πειραματίστηκαν με άλλες μυρωδιές όπως τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, επειδή πιστεύουν ότι βρίσκονται επίσης στην κορυφή των πιο δημοφιλών περίεργων αρωμάτων.
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη και άνοδο του πληθωρισμού βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442