Τις μαθηματικές του ελπίδες για τα πλέι οφ έχασε στην Τρίπολη ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στον Αστέρα και έμεινε οριστικά εκτός εξάδας.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι. Μάλιστα, στο 8ο μόλις λεπτό, ο Κουέν βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ροτάριου, όμως το αδύναμο πλασέ του Ρουμάνου κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.
Οι Αρκάδες ανέβασαν στροφές, με τον Γιαννιώτη να επεμβαίνει τόσο στο γύρισμα του Σίτο (17’) όσο και στο πλασέ του Ζουγλή (20’), για να έρθει στο 23’ το 0-1. Ο Ρομπάιγ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, καθώς τον κάλυπτε ο Φεντερίκο Αλβαρες, και πλάσαρε εύστοχα τον Παπαδόπουλο, ανοίγοντας το σκορ. Χρειάστηκε, πάντως, η παρέμβαση του VAR για να κατακυρωθεί το γκολ, καθώς ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ.
Με την ψυχολογία στα ύψη, οι Περιστεριώτες «άγγιξαν» και δεύτερο γκολ στο 35’, αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωτήρια και με τα πόδια στο πλασέ του Κιάρτανσον. Ένα σουτ του Σίτο (36’) που πέρασε έξω από τα δοκάρια του Γιαννιώτα, ήταν ό,τι καλύτερο ως το φινάλε του πρώτου μέρους, αφού ο Τσέτσιλας δε… συγκινήθηκε από τις διαμαρτυρίες του Χερόνιμο Μπαράλες για πάτημά του εντός περιοχής από τον Χατζηισαΐα.
Εντελώς διαφορετική η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μπορεί την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπαράλες να απομάκρυναν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Ατρόμητου, αλλά έπειτα από την εκτέλεσή του από τον Ριέρα, ο Τζουκάνοβιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Μέσα σε ένα δίλεπτο, οι δυο ομάδες έφτασαν κοντά στο να πάρουν προβάδισμα. Στο 61’ ο Γιαννιώτης σταμάτησε τον Γκαρθία και αμέσως μετά ο Ατιένθα πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Κιάρτανσον που ήταν έτοιμος να χριστεί σκόρερ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε, πάντως, στον Ατρόμητο. Στο 69’, η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά που σούταρε, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε στέλνοντάς τη στο δοκάρι, κι αυτή στη συνέχεια επέστρεψε στην αγκαλιά του. Οι Αρκάδες αναθάρρησαν, αλλά οι προσπάθειες των Ιγκλέσιας (78’) και Ατιένθα (80’) δε βρήκαν στόχο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.