Καλλιτέχνες: Κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας
Παρά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι καλλιτέχνες δεν κάνουν πίσω στις κινητοποιήσεις τους.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος εξέδωσε ανακοίνωση για τις νέες δράσεις τους δηλώνοντας παράλληλα ότι έχουν τη συμπαράσταση σωματείων και συνδικάτων από όλον τοκ κόσμο.
Η ανακοίνωση
Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22. Καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα.
Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.
Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CGT. Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Αύριο Παρασκευή 17/2 συνεχίζουμε με 24ωρη Απεργία και με κατάθεση αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00 π.μ.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώνουμε κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα.
- Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας βόλεϊ για τον θάνατο του Ασημάκη Διονυσόπουλου
- Η «ντρίπλα» του Ράτκλιφ για το μέλλον του Κάρικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- «Σαρώνουν» οι τηλεφωνικές απάτες και τα ψεύτικα SMS – Τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες
- Ελ Κααμπί: «Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου»
- «Η Μέγκαν έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον Χάρι» – Οργή για το «παραληρηματικό» δημοσίευμα των The Times
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα και κινητοποιήσεις των πρατηριούχων – Διαμαρτυρία για το πλαφόν στο κέρδος
- Η NASA συναρμολογεί drone που θα εξερευνήσει τις εξωγήινες θάλασσες του Τιτάνα
- Έχε το νου σου στο παιδί – Αποκαλυπτική έρευνα του ΚΕΠΕ για την παιδική φτώχεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442