«Τρέλα» με φανέλα του Λεμπρόν: Πωλήθηκε για 3,7 εκ. δολάρια
Με ποσό «μαμούθ» πωλήθηκε μια φανέλα του Λεμπρόν Τζέιμς από τους τελικούς του ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ το 2013.
Μια φανέλα που φορούσε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στους τελικούς του ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ το 2013, πουλήθηκε για 3,7 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby’s στην Νέα Υόρκη, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για μια φανέλα του διάσημου Αμερικανού μπασκετμπολίστα.
Η τιμή αυτή, δεν είναι η μεγαλύτερη που δόθηκε για μία φανέλα αθλητή στην Ιστορία των δημοπρασιών, καθώς τα σχετικά ρεκόρ, σημειώθηκαν το 2022, για την μπλε φανέλα που φόρεσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 (σ.σ. 9,3 εκατομμύρια δολάρια) και αυτήν με το Νο 23 των Σικάγο Μπουλς, που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν, στον τελευταίο του τίτλο στο ΝΒΑ το 1998 (10,1 εκατομμύρια δολάρια).
Με 37 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν καθοριστικός το βράδυ της 20ης Ιουνίου 2013, στον έβδομο και τελευταίο αγώνα των τελικών του NBA, οδηγώντας τους Μαϊάμι Χιτ στην νίκη επί των Σαν Αντόνιο Σπερς και σ’ έναν δεύτερο διαδοχικό τίτλο στο ΝΒΑ.
Η αγορά αθλητικών συλλεκτικών ειδών, «ανθίζει» εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή η νέα πώληση, δείχνει ότι «η ζήτηση ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρή», σύμφωνα με τον Μπραμ Ουάτστερ, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος streetwear και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών στον Οίκο Sotheby’s.
Στην ίδια δημοπρασία, ένα μελιτζανί φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Victor Edelstein, πωλήθηκε για 604.800 δολάρια, «μετά από σκληρούς γύρους προσφορών», ανέφερε ο Sotheby’s στο Twitter.
Με εκτιμώμενη τιμή πώλησης ένα ποσό μεταξύ 80.000 και 120.000 δολαρίων από τον οίκο Sotheby’s, το φόρεμα αυτό ήταν «ιδιαίτερα διάσημο επειδή ήταν μέρος μιας δημοπρασίας 80 φορεμάτων» από την προσωπική συλλογή της πριγκίπισσας για φιλανθρωπικό σκοπό το 1997, ανέφερε ο διάσημος Οίκος δημοπρασιών.
Το φόρεμα, αγοράσθηκε για 24.150 δολάρια και «είχε παραμείνει στα ίδια χέρια από τότε», διευκρινίσθηκε από τον Οίκο Sotheby’s, χωρίς να δοθούν πληροφορίες για τον νέο αγοραστή.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 18 Ιανουαρίου, η αμερικανική σταρ των social media, Κιμ Καρντάσιαν, αγόρασε σε δημοπρασία στο Λονδίνο, τον σταυρό του Attalah, το διάσημο μενταγιόν που φορούσε η πριγκίπισσα Ντιαϊάνα.
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!
- Οι δύο όψεις του Κόντε
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός
- Τα «βρήκαν» Σλοτ και Σαλάχ: Επιστρέφει στο παιχνίδι με τη Μπράιτον ο Αιγύπτιος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
































![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442