Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αποδέχεται την αλλαγή του ονόματος «Turkey» σε «Türkiye»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αποδέχεται την αλλαγή του ονόματος «Turkey» σε «Türkiye»

Τον Ιούνιο, η Τουρκία είχε ανακοινώσει πως δεν θα ονομάζεται πλέον Turkey αλλά Türkiye, επειδή δεν θέλει να συγχέεται με τις… γαλοπούλες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφει το όνομα της Τουρκίας, μετά από σχετικό αίτημα από την Άγκυρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη γραφή αυτή σε ανακοίνωση Τύπου για κοινά μέτρα των ΗΠΑ και της Τουρκίας κατά των χρηματοδοτών του Ισλαμικού Κράτους.

«Η τουρκική πρεσβεία όντως ζήτησε να χρησιμοποιούμε αυτή τη γραφή στις επικοινωνίες μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί την ορθογραφία που είδατε σήμερα στα περισσότερα από τα επίσημα διπλωματικά και διμερή κείμενα, μεταξύ των οποίων και οι δημόσιες ανακοινώσεις» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η γραφή «Turkey» δεν απαγορεύεται όταν απαιτείται να γίνει κάτι κατανοητό στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ήδη υιοθετήσει τη γραφή αυτή από τον Αύγουστο ενώ και το NATO έχει χρησιμοποιήσει κατά διαστήματα τη νέα ονομασία της Τουρκίας σε κοινωνικά δίκτυα.

Η ενόχληση της Τουρκίας λόγω λεκτικής και νοηματικής συγγένειας με τα… πτηνά

Τούρκοι πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες ενοχλούνται διαχρονικά από καρτούν και σχόλια που συνδέουν το όνομα της χώρας τους με το συμπαθές πτηνό.

Μάλιστα, σε πρόσφατο άρθρο του, το κρατικό κανάλι TRT World σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η λέξη «turkey» χρησιμοποιείται στην αργκό και για να έναν «ανόητο ή χαζό άνθρωπο».

Οι πρεσβείες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδίας και της Νέας Ζηλανδίας στην Άγκυρα έχουν επίσης υιοθετήσει τη γραφή «Türkiye», ωστόσο οι πρεσβείες της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και της Νότιας Αφρικής διατηρούν το «Τurkey».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024