Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις Ρώσοι νεκροί από συντρίμμια ουκρανικού drone

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις Ρώσοι νεκροί από συντρίμμια ουκρανικού drone

 Το υπουργείο πρόσθεσε πως δεν υπέστη ζημιές αεροπορικός εξοπλισμός

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από συντρίμμια ουκρανικού μη στελεχωμένου αεροσκάφους που έπεσαν σε στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Σαράτοφ της Ρωσίας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

«Στις 26 Δεκεμβρίου γύρω στη 01:35 ώρα Μόσχας, ένα ουκρανικό μη στελεχωμένο αεροσκάφος κατερρίφθη σε χαμηλό ύψος ενώ προσέγγιζε τη στρατιωτική αεροπορική βάση Ενγκελς στην περιφέρεια Σαράτοφ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σοβαρά τα προβλήματα υγείας του Πούτιν – Οι πιθανοί διάδοχοι του προεδρικού θώκου

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης των συντριμμιών του μη στελεχωμένου αεροσκάφους, τρεις Ρώσοι στρατεύσιμοι του τεχνικού προσωπικού που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση τραυματίστηκαν θανάσιμα».

Το υπουργείο πρόσθεσε πως δεν υπέστη ζημιές αεροπορικός εξοπλισμός.

Δείτε βίντεο

Ρώσοι στρατιώτες παραδίδονται σε… drone

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες drones κατακλύζουν καθημερινά τον ουρανό της  Ουκρανίας για επιθέσεις, για κατασκοπία των θέσεων του εχθρού, ή για βομβαρδισμούς, ρεπορτάζ των New York Times επισημαίνουν πως τον τελευταίο μήνα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ουκρανικού στρατού έχουν ακόμη έναν, πιο ασυνήθιστο ρόλο: να καθοδηγούν Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι θέλουν να παραδοθούν στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο του ουκρανικού στρατού, όπου Ρώσος στρατιώτης πετά το όπλο του, σηκώνει τα χέρια και με νευρικές κινήσεις ακολουθεί μονοπάτι που του υποδεικνύει προπορευόμενο drone οδηγώντας τον στην 54η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας απευθυνόταν σε Ρώσους στρατιώτες που θέλουν να λιποτακτήσουν μέσω ενός βίντεο με οδηγίες για το πώς να παραδοθεί κανείς σε drone.

Μέρος της μεγάλης προσπάθειας των Ουκρανών να πείσει τους Ρώσους στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα, το πρόγραμμα με τίτλο “I want to live” (Θέλω να ζήσω) παρέχει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, ιστοσελίδα και ένα δίαυλο επικοινωνίας στους Ρώσους στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024