Αγρότες: Συγκέντρωση μηλοπαραγωγών έξω από το ΥπΑΑΤ
Τι ζητούν οι μηλοπαραγωγοί
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήσαν σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου παραγωγοί μήλων από διάφορες περιοχές της χώρας.
Οι μηλοπαραγωγοί διεκδικούν να δουλεύουν, να μπορούν να παράγουν και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα που να τους επιτρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα.
Διαβάστε επίσης: Μήλα: Κόστος παραγωγής και έλλειψη εργατικών χεριών φρενάρουν την συγκομιδή

Αντιπροσωπεία των μηλοπαραγωγών πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.
Τα αιτήματα των αγροτών είναι:
- Να ισχύσει μέχρι το 2027, όπως είχε δεσμευτεί πέρυσι η κυβέρνηση, η καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης σε μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια, ροδάκινα, φιστίκια.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Χρήματα υπάρχουν, αλλά είναι πολιτική επιλογή της να μπουκώνει με δισ. ευρώ τους επιχειρηματίες και να πετάει ψίχουλα που δεν καλύπτουν τη ζημιά στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα.
- Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Φθηνή Ενέργεια για τα χωράφια, τους στάβλους, τα σπίτια μας. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειές μας.
- Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442