Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήλα: Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των παραγωγών

Μήλα: Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των παραγωγών

Οι δυνατότητες στήριξης των παραγωγών μήλων, που υφίστανται τις συνέπειες μη διάθεσης του προϊόντος τους

Στην εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης για την επίλυση του προβλήματος της αναζήτησης αγορών για την εμπορική διάθεση των ελληνικών μήλων θα προχωρήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, θέτοντας το ζήτημα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, εφόσον αντίστοιχο πρόβλημα με τις εξαγωγές φρούτων αντιμετωπίζει και άλλη χώρα της ΕΕ.

Σε αυτό δεσμεύτηκε ο κ. Γεωργαντάς κατά την συνάντηση που είχε με βουλευτές των μηλοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, όπου και εξετάστηκαν οι δυνατότητες στήριξης των παραγωγών μήλων, αλλά και άλλων φρούτων, που υφίστανται τις συνέπειες των κεφαλαιακών περιορισμών, που επεβλήθησαν στις εξαγωγές στην Αίγυπτο λόγω της υπαγωγής της στο ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης: Μήλα: Κόστος παραγωγής και έλλειψη εργατικών χεριών φρενάρουν την συγκομιδή

Να σημειωθεί, ότι η Αίγυπτος είναι η κυριότερη χώρα που παραλαμβάνει ελληνικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό αυτό να φτάνει τo 66%.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση επισημαίνοντας ότι θα αναγκαστούν να αφήσουν ασυγκόμιστη μέρος της παραγωγής, η οποία φέτος είναι μεγάλη αλλά και ποιοτική.

Επιπλέον, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για το θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών μέσω deminimis, που ετέθη από τους βουλευτές, δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης των παραγωγών.

«Διερευνήσαμε τις εναλλακτικές στήριξης των παραγωγών μήλων, που αδυνατούν να διαθέσουν τα φρούτα τους σε παραδοσιακές αγορές, όπως η Αίγυπτος, λόγω των capital control στη χώρα. Με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης ευελπιστώ ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»,  επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ. Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Μαγνησίας, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης και ο βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024