Βλέποντας να πλησιάζει το μέλλον της ρομποτικής και της εικονικής πραγματικότητας, η Ιαπωνία πειραματίζεται με την ψηφιοποίηση των ίδιων των υπουργών της.
Η ιαπωνική Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας (JST) παρουσίασε τον ρομποτικό κλώνο του υπουργού Ψηφιακών Υποθέσεων, Τάρο Κόνο, και μέχρι το τέλος του έτους αναμένει να έχει τελειοποιήσει και το ψηφιακό άβατάρ του.
Στόχος είναι να διερευνηθεί πώς νιώθουν οι πολίτες όταν ένας υπουργός τούς απευθύνεται μέσω της ρομποτικής ή ψηφιακής προσωπικότητάς του και όχι ο ίδιος. Μία ευρεία γκάμα ανθρώπων θα έρθουν σε επαφή με το άβαταρ του υπουργού ώστε να αξιολογηθεί κατά πόσο οι άνθρωποι είναι περισσότερο ή λιγότερο δεκτικοί απέναντί του σε σχέση με το αν συναντούσαν τον πραγματικό υπουργό.
Τα ψηφιακά άβαταρ αναμένεται να εκπροσωπούν τους χρήστες στον εικονικό κόσμο του λεγόμενου metaverse, όπου θα μπορούν να συναντώνται, να ψωνίζουν και να εργάζονται.
Τα ρομποτικά άβαταρ, αντίθετα, εκπροσωπούν τον χρήστη στον φυσικό κόσμο.
Η Ιαπωνία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης για μια μελλοντική κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα απελευθερωθούν από τους περιορισμούς του σώματος, του εγκεφάλου, του χώρου και του χρόνου έως το 2050.
Στο αυτού του ευρύτερου προγράμματος εντάσσεται επιμέρους πρότζεκτ για την «Υλοποίηση μίας Κοινωνίας Συμβίωσης με τα Άβαταρ όπου ο καθένας θα μπορεί να επιτελεί ενεργούς ρόλους χωρίς περιορισμούς».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας